Receptek

Pikáns koktélrákos saláta korianderes-fokhagymás öntettel

Aki szereti a pikáns ízeket, próbálja ki a receptünket, amely tele van egészséges zsírsavakkal és különleges ízesítésű. Ehhez az ételhez zöld színű öntetet készítünk.

Hozzávalók 1 főre:

  • 100 g fagyasztott koktélrák
  • 1 nagy marék kevert saláta
  • ½ avokádó
  • 6 koktélparadicsom
  • 1 pici chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 4 szál friss koriander vagy esetleg petrezselyem
  • 1 evőkanál szeletelt mandula
  • 1 evőkanál zöldcitrom leve
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál lenmagolaj
  • tengeri só
  • Ízmester őrölt feketebors
  • 1 teáskanál szezámmag

 

Elkészítése:

 

Az avokádót tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk.

Vágjuk fel hosszában a chili paprikát, távolítsuk el a magokat és aprítsuk a húsát finomra.

A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

Felforrósított serpenyőben a pirítsuk össze 1 evőkanál olívaolajon a rákot, a gyömbért és a chilit. Fűszerezzük még egy csipet borssal.

Készítsünk pikáns salátaöntetet: turmixoljuk le a koriandert a mandulával, a maradék olívaolajjal és a lenmagolajjal, a zöldcitrom levével és a fokhagymákkal. Csipet sót is adjunk hozzá.

Tegyük a saláta hozzávalóit egy nagy tálba, öntsünk rá a dresszingből és szórjuk meg a szezámmagokkal.

Több hír

Oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás