Receptek

Pármai sonkás saláta sajttal és avokádóval

A receptünk egy adagra, 1 főre vonatkozik. Ha többen vagyunk, csak szorozzuk fel a mennyiségeket. Isteni saláta, amely egészséges is. Kiváló ebéd vagy vacsora a nyári hőségben! Dobozban vihetjük akár a munkahelyünkre is.

Hozzávalók 1 főre:

Elkészítése:

A lilahagymát és az avokádót éles késsel vékonyan felszeleteljük. A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk. Vágjuk fel a sajtot és a sonkát kisebb falatokra.

Pirítsuk meg a szezámmagot forró serpenyőben folyamatosan kevergetve.

Mossuk és szárítsuk meg a salátát.

Az öntethez keverjük össze az olajat, a mézet, a mustárt, a finomra vágott fokhagymát, a fűszereket és a sót.

Rendezzük el a hozzávalókat egy tálban, öntsük rá az öntetet és szórjuk rá a magokat.

Ha magunkkal visszük ebédnek, az öntetet külön kis edényben vigyük magunkkal és fogyasztás előtt öntsük csak rá a salátára.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás