Receptek

Nizzai saláta

Klasszikus és szép saláta. Kulcsa a jó minőségű alapanyagok és a finom öntet.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 jégsaláta
  • 4 koktélparadicsom
  • 3 tojás
  • 200 g zöldbab
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • ½ sárga kaliforniai paprika
  • 200 g tonhalfilé konzerv
  • 1 lilahagyma
  • 1 kis köteg metélőhagyma
  • 15 fekete olajbogyó
  • 8 db articsóka (üvegből)
  • 4 újkrumpli

az öntethez:

 

Elkészítése:

A babot puhára főzzük enyhén sós vízben, majd kihűtjük.

A tojásokból keménytojást főzünk. Kihűtjük, meghámozzuk és darabokra vágjuk.

A burgonyát megmossuk, puhára főzzük, lehűtjük, és kockákra vágjuk.

A salátát megtisztítjuk, levelekre szedjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk.

Szeleteljük fel a lilahagymát és a metélőhagymát.

A paprikákat kimagozzuk és csíkokra vágjuk.

Tegyük a saláta alapanyagait egy tálba és öntsük le a mártással. Szórjuk meg metélőhagymával és frissen őrölt színes borssal.

Az öntethez az ecetben feloldjuk a sót, beletesszük a borsot és kis adagokban folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olívaolajat és a mustárt. Érdemes habverővel dolgozni.

Tipp: a salátát helyettesítheti rukkolával, madársalátával vagy bármilyen más salátával. Jól mutat hozzá a magos mustár.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás