Receptek

Marharolád mustáros szósszal

Ebben a kicsit extrás receptben a mustáros krémmel és fűszerekkel, valamint baconnel felturbózott marhacombot egy fűszeres mártásban is megrotyogtatjuk a legfinomabb ízek érdekében. Kiváló fogás hétvégére, családi ünnepekre.

Elkészítési idő: 2-2,5 óra

Hozzávalók 6 főre:

a mustáros szószhoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej aprított hagyma
  • 3 gerezd szeletelt fokhagyma
  • 3 evőkanál lengyel mustár
  • 100 ml száraz vörösbor
  • ½ liter marhahúsleves alaplé (akár leveskockából is)

a további ízesítéshez:

  • tengeri só
  • frissen őrölt feketebors

a körethez:

 

Elkészítése:

A húshoz vágjuk finomra a hagymákat és a fokhagymát és az olívaolajon pirítsuk üvegesre. Az uborkát és a bacon szalonnát felszeleteljük.

A húst vastag szeletekre vágjuk, vágódeszkán lefedve finomon klopfolóval megdolgozzuk.

Kenjük meg az előkészített hússzeletek egyik oldalát mustárral, majd szórjunk rá a fokhagymás fűszersóból, tegyünk rá a szeletelt uborkából, a bacon szalonnából és a hagymás keverékből majd óvatosan és szorosan tekerjük fel, és tűzzük össze hústűvel vagy esetleg fogpiszkálóval. Hintsük meg a roládokat liszttel majd, süssük őket forró olajon aranybarnára mindkét oldalukon.

Egy mélyebb serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát és a hagymákat, majd adjuk hozzá a mustárt, a bort és az alaplevet és főzzük a mártást kb. a felére. Tegyük bele a marhahúst és alacsony lángon gyöngyözve, lefedve főzzük puhára (kb. 1-1,5 óra alatt).

A körethez a krumplit megszórjuk a krumpli fűszerkeverékkel és finoman serpenyőben olvasztott vajon átpirítjuk.

A roládokat vegyük ki a mártásból és a serpenyőben maradt szószt ízesítsük ízlés szerint további mustárral. Ha a szósz nagyon híg, kissé beránthatjuk.

Tálaláskor a húst és a krumplit nyakon öntjük a mustáros szósszal. Mellé kapros-tejfölös uborka salátát kínálunk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás