Receptek

Mandulás pisztráng

Ha klasszikus halas ételt keresünk az ünnepekre, akkor ez egy egyszerűen elkészíthető és finom fogás, amely a mandulás szósz miatt nagyon elegánsan is fest.

Hozzávalók:

a tálaláshoz:

  • 1 marék rukkola
  • néhány szem koktélparadicsom
  • 1 felszeletelt citrom

 

Elkészítése:

A megmosott és papírtörlővel szárazra törölt pisztrángot dörzsöljük be fokhagymával, fűszerezzük ételízesítővel, kevés fehérborssal, majd 2 órán át pihentessük a hűtőben.

Szórjuk be liszttel a halat, süssük mindkét oldalát aranybarnára egy kevés olajon, és tálalásig tegyük félre egy meleg helyre. Ha úgy szeretjük, sütőben is kisüthetjük, ekkor nem szükséges belisztezni.

A mandulás bevonathoz egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a mandulát, a citromlevet, a durvára őrölt feketeborsot és a friss, felaprított kaprot és melegítsük össze. Ízlés szerint sózzuk.

A pisztrángot rukkola ágyon, szeletelt koktélparadicsommal, valamint citromszeletekkel tálaljuk.

Több hír

Kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk, hogy megkönnyítsük Önnek a termékeink ajánlását. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás