Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBHa klasszikus halas ételt keresünk az ünnepekre, akkor ez egy egyszerűen elkészíthető és finom fogás, amely a mandulás szósz miatt nagyon elegánsan is fest.
Hozzávalók:
a tálaláshoz:
Elkészítése:
A megmosott és papírtörlővel szárazra törölt pisztrángot dörzsöljük be fokhagymával, fűszerezzük ételízesítővel, kevés fehérborssal, majd 2 órán át pihentessük a hűtőben.
Szórjuk be liszttel a halat, süssük mindkét oldalát aranybarnára egy kevés olajon, és tálalásig tegyük félre egy meleg helyre. Ha úgy szeretjük, sütőben is kisüthetjük, ekkor nem szükséges belisztezni.
A mandulás bevonathoz egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a mandulát, a citromlevet, a durvára őrölt feketeborsot és a friss, felaprított kaprot és melegítsük össze. Ízlés szerint sózzuk.
A pisztrángot rukkola ágyon, szeletelt koktélparadicsommal, valamint citromszeletekkel tálaljuk.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB