Receptek

Húsvéti bazsalikomos-joghurtos kuglóf

Az ünnep alkalmából tegyünk a kuglóf köralakú mélyedésébe kis csokitojásokat vagy esetleg színesre festett fürjtojást. A kuglóf íze a citrom és a joghurt miatt frissítő és üdítő, pontosan a tavaszhoz illő. A bazsalikom csak fokozza ezt a hatást.

Ne féljünk fűszereket tenni a süteményekbe. A bazsalikom vagy a citromfű például kiválóan illik joghurtos-citromos fogásokhoz. Kis mennyiségben ezek a fűszerek nagyon finom, különleges ízt biztosítanak.

Hozzávalók egy nagy kuglófhoz:

  • 2 tojás
  • 180 ml olívaolaj
  • 280 g sűrű görög joghurt
  • 2 evőkanál citromlé (lehetőleg friss citromból)
  • 100 g kristálycukor
  • 200 g méz
  • 80 g kókuszreszelék
  • ½ teáskanál Ízmester bazsalikom
  • 240 g finomliszt
  • ½ tasak sütőpor

a díszítéshez:

  • porcukor
  • mini tojások

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. Kivajazunk egy nagyméretű kuglófformát.

A tojásokat egy nagy tálba ütjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a citromlevet, a cukrot és a mézet, majd habverővel alaposan összekeverjük.

Egy külön tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a szárított bazsalikomot.

A mézes-joghurtos masszába keverjük a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk egy spatulával. Beleöntjük a formába, majd 40-45 percig sütjük. 10 percig a formában pihentetjük, s csak ezután borítjuk óvatosan ki rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Tálalásnál helyezzük a kuglófot kerek tortatálra. Szórjuk meg bőségesen porcukorral, a belsejét pedig díszítsük pici tojásokkal.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás