Receptek

Hideg cukkini-uborka krémleves

Frissítő, könnyű és vitamindús fogás a nagy melegben. Aki szereti főzés nélkül, nyersen is tálalhatja ezt a fogást, csak turmixolja a hozzávalókat jó krémesre.

Hozzávalók 2 főre:

 

Elkészítése:

A cukkinit és az uborkákat megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk. Vágjuk fel a cukkinit kockákra. Hevítsük fel az olajat és pároljuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk puhára. Tegyük félre kihűlni.

Vágjuk fel az uborkákat apró kockákat, az újhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig daraboljuk fel.

Tegyünk félre valamennyi aprított uborkát, hagymát és petrezselymet, majd a maradékot a cukkinivel együtt tegyük turmixgépbe, öntsük fel a tejjel és a görög joghurttal és adjuk hozzá a zöldfűszereket is. Turmixoljuk krémesre.

Tegyük egy nagy tálalótálba a krémlevest, keverjük bele a maradék uborkát. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrűnek találjuk hígíthatjuk tovább tejjel. Hűtsük be legalább 2 óra hosszára. Tálalás előtt jól megkeverjük, majd a félretett zöldfűszerekkel díszítjük.

Több hír

Oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás