Receptek

Grillezett csirkehúsos saláta

Ezt a rendkívül finom és szaftos grillezett csirkehúsos salátát nagyon egyszerű elkészíteni. A hús pácolására viszont szánjunk időt, mert mindenképpen megéri.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 3-4 főre:

a húshoz:

a salátához:

  • 1 csomag salátakeverék
  • 1 kisebb uborka
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 100 g fetasajt
  • 4 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál Ízmester cseh mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és őrölt fehérbors

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk és négy, egyenlő méretű részre vágjuk. Ráöntjük a folyékony pácot és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük. A pihentetést követően forró grillrácson, sütőben vagy grillserpenyőben oldalanként kb. 6-8 perc alatt készre sütjük. Pár percre félretesszük, majd tálalás előtt felszeleteljük.

A salátához megmossuk a salátaleveleket (ha szükséges), az uborkát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. A zöldségeket egy tálba tesszük, majd rámorzsoljuk a sajtot. Az öntethez kikeverjük a joghurtot, a majonéz és a mustárt, belenyomjuk a fokhagymát és ízlés szerint sóval és fehérborssal ízesítjük.

Több hír

Oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás