Receptek

Frittata szárított paradicsommal

A zöldségekkel, finomságokkal készülő tojáslepényt ehetjük reggelihez, ebédhez vagy … vacsorához. Fogyasztható melegen vagy hidegen – szószokkal, vagy például görög salátával, finom meleg kenyérrel. Érdemes kipróbálni!

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 2 főre:

a szószhoz:

  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • ½ evőkanál Ízmester cseh mustár
  • 1 köteg friss bazsalikom
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • őrölt feketebors

tálaláshoz (egyéni ízlés szerint):

  • görög saláta
  • bagett

 

Elkészítése:

A sütőt (légkeverés) 180 ° C-ra előmelegítjük.

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Csíkokra vágjuk a cukkinit, az olajbogyókat félbevágjuk. A szárított paradicsomot csíkokra vágjuk.

Serpenyőben olajat forrósítunk, majd kevergetve átpirítjuk benne a hagymát, a gombát és a cukkinit. Miután a cukkini kiadta a levét, a hagyma pedig üvegesre pirult, hozzáadjuk az olajbogyót, a spenótot és a szárított paradicsomot. Adjuk hozzá a bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet. Pár percig pirítjuk.

Tegyük a zöldségeket egy kikent hőálló tálba, öntsük rá a felvert tojásokat, morzsoljuk a tetejére a feta sajtot és süssük kb. 30 percet.

A szószhoz daraboljuk fel a friss bazsalikomot és pirítsuk át serpenyőbe a fenyőmagot, majd keverjük őket össze a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálaljuk a lepényt görög salátával vagy bármilyen könnyű salátával és ízlés szerint bagettel.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás