Receptek

Francia hagymaleves

Egyszerű alapanyagokból készülő leves, amelyet mindenki szeret, minden évszakban finom és 1 óra alatt – kevés munkával - elkészül. A finom hagymaleves titka, hogy karamellizáljuk a hagymát mielőtt felöntjük az alaplével, így biztosítjuk a fantasztikus ízeket.

 

Hozzávalók 4-6 főre:

tálaláshoz:

  • 1 bagett keresztben felszeletelve
  • reszelt gouda vagy parmezán sajt

 

Elkészítése:

 

A hagymákat megpucoljuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy nagy lábosban közepes lángon olvasszuk össze a vajat és az olajat, majd a hagymát a babérlevéllel együtt pároljuk üvegesre rajta kb. 20 perc alatt. Addig pároljuk-sütjük, amíg a hagyma szép aranybarna színt kap, időnként keverjük meg, hogy ne égjen le.

Adjuk hozzá a lisztet és keverjük el, pirítsuk 1-2 percig.

Öntsük hozzá a bort és főzzük 15 percet.

Tegyük bele az alaplevet is, majd igény szerint adjunk hozzá sót és fehérborsot. Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük további 20-25 percet. Vegyük ki a babérlevelet. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk-borsozzuk.

A levest szétkanalazzuk hőálló kerámiaedényekbe, amelyeknek a tetejére egy-egy szelet pirított bagettet teszünk és megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Betoljuk a forró grillsütőbe és addig grillezzük, amíg a sajt elolvad a tetején.

Másik opció: tepsin grillezzük a sajtos bagettet és az asztalon így kínáljuk a kész leveshez.

Több hír

Oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás