Receptek

Cukkinis, fetás frittata (tojáslepény)

Cukkini, feta sajt és ízletes szárított paradicsom. Adunk hozzá még pár tojást, friss paradicsomot és már is készen van az extrás, laktató reggeli vagy vacsora.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g finomliszt
  • 6 tojás
  • 2 paradicsom
  • 100 g feta sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csomag rukkola
  • 50 g fenyőmag
  • 3-4 db Ízmester szárított paradicsom

az ízesítéshez:

 

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük egy szitában, hogy lecsepeghessen.

Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat, majd üvegesre pároljuk benne a megtisztított, felkockázott vöröshagymát és fokhagymát.

A cukkiniből nyomkodjuk ki a felesleges vizet, tegyük egy keverőtálba, és adjuk hozzá a sült hagymákat, a lisztet és a felvert tojásokat. Ízesítsük oregánóval.

A paradicsomokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, a húsát kockákra vágjuk. A feta sajtot szintén felkockázzuk. Mindkettőt hozzáadjuk a cukkinis keverékhez és összedolgozzuk.

Egy hőálló edényt a maradék olajjal kikenjük, a cukkinis-tojásos keveréket beleöntjük, és 180 ° C-ra melegített sütőben 30-45 percig sütjük.

A rukkolát, a fenyőmagot és a csíkokra vágott paradicsomot salátástálban elrendezzük, és meglocsoljuk egy kevés, a szárított paradicsom üvegéből vett felöntő olajjal.

Tálalásnál a salátát kis adagokban, gusztusosan elrendezzük a tojáslepény tetején.

 

Több hír

Kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk, hogy megkönnyítsük Önnek a termékeink ajánlását. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás