Receptek

Csokoládés brownie fahéjjal

Szuper egyszerű recept, amelyet egy kevés fahéjjal bolondítunk meg. Ez egyszerre ad neki különlegesebb ízt és finom illatot.

 

Hozzávalók:

  • 150 g vaj (vagy esetleg kókuszzsír)
  • 250 g barna cukor
  • 80 g kakaópor (cukormentes)
  • 2 egész tojás
  • kis csipet só
  • ½ teáskanál Ízmester őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • 80 g finomliszt
  • ízlés szerint egy marék dió vagy mazsola (elhagyható)
  • opcionális: 1 konzerv kókusztej és egy tábla jó minőségű étcsokoládé (60% felett)

 

Elkészítése:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A lisztet leszitáljuk a sóval, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a kakaóporral.

A vajat megolvasztjuk és jól kikeverjük a cukorral. A tojásokat egyenként kikeverjük a cukros vajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és ha adunk hozzá, akkor a diót és/ vagy a mazsolát.

A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük és 25-30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, mielőtt felszeleteljük. Kedvünkre megszórhatjuk porcukorral vagy készíthetünk rá szuper étcsokis krémet.

Opcionális kiegészítés:

Ha szeretnénk a bűnözési fokot emelni, akkor kanalazzuk ki egy kókusztej konzervből a tetején összegyűlő keményebb kókusztejszínt (a maradék tejet felhasználhatjuk smoothie-hoz vagy más sütemény recepthez) és óvatosan melegítsük egy kisebb lábosban a tűzhelyen. Amikor már buborékok gyűlnek a tetején, húzzuk le a tűzről és adjunk hozzá 1 tábla összetört étcsokoládét, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

Tegyük félre a keveréket és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, krémként kenhető a brownie tetejére.

Több hír

Oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás