Receptek

Áfonyás chia puding

A chia magas rosttartalmú étel, amely nagyon finom egészséges desszertként tálalva. Behűtve még finomabb. Most egy vegetáriánus verziót mutatunk, amit tehéntejjel is elkészíthetünk, de ebben az esetben zsíros tejet válasszunk.

Hozzávalók 2 főre:

  • 250 ml kókusztej
  • kókuszvirágcukor vagy nádcukor ízlés szerint
  • 4 evőkanál chia mag
  • ½ teáskanál Ízmester őrölt fahéj
  • 2 marék áfonya
  • fél marék magozott datolya vékonyan felszeletelve
  • friss mentalevelek a tálaláshoz

 

Elkészítése:

 

Melegítsük fel a tejet, de ne forraljuk fel, csak langyosítsuk meg. Ha használunk cukrot, akkor oldjuk fel a tejben. Keverjük bele a tejbe a chia magokat és a fahéjat. Alaposan dolgozzuk össze, hogy a magok egyenletesen duzzadjanak, illetve szívják majd fel a tejet. Ezután keverjük bele a datolya felét is.

Osszuk szét rögtön tálalótálakba vagy poharakba és miután teljesen kihűlt, tegyük a hűtőbe 3-4 órára.

Tálalásnál szórjuk meg áfonyával és díszítsük friss mentalevelekkel.

Feldobhatjuk a tálalást kókuszreszelékkel és félbevágott eperdarabokkal is.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás