Ízmester
Tormakrém
csemege
A tormakrém finom, lágy, jellegzetes ízű. A torma nem erős az összeállításban, ezért nem az dominál a fogások ízében, inkább kiemeli a felvágottak, saláták vagy szendvicskrémek saját ízét. Csemege besorolású, ezért általában a csípős ízt nem kedvelők és a gyerekek is örömmel kóstolják. Aki szereti a lágyabb ízesítőket, az biztosan szeretni fogja bársonyos textúráját is.
Súly: 160 gTUDTA…
A torma leveleinek hatását sokkal korábban ismerték, mint a növény gyökerének konyhai értékét, s régen gyógyászati célból meleg borogatást készítettek a levelekből. Fényvédőként is alkalmazták. Étkezési célokra leggyakrabban a gyökeret használják fel, amelyet tavasszal vagy ősszel ásnak ki. Az európai konyhában a 11. század óta ismerjük a tormával készült ételeket.
FELHASZNÁLÁSA
A krém kis adagja eredeti, de csak enyhébb tormás karaktert kölcsönöz az ételeknek. A krém kiválóan alkalmas különféle szószokhoz és mártogatósokhoz. Grillezett ételekhez is ajánlott. Tehetjük szendvicsekbe is, kínáljuk sovány, sült húsok mellé.