Egyedi fűszer

Szerecsendió

őrölt

Az őrölt szerecsendió éles és enyhén kesernyés ízű, egyedi illat jellemzi. Izgalmas aromát ad a fűszeres ételeknek, az édes desszerteknek és az italoknak. Egyszóval a szerecsendió minden ínyenc konyhájában nélkülözhetetlen.

A fűszer neve félrevezető, mert a növény nem tartozik a diófélék családjába. A fűszerként használt magokat egy sötétzöld levelű, örökzöld fa termi, amely akár 12 méter magasra is megnő. Az őrölt szerecsendió, mint fűszer a fa terméséből kifejtett, szárított és őrölt magokat jelenti.

Súly: 350 g

TUDTA…

A szerecsendió-fák az indonéziai Fűszer-szigeteken (Maluku-szigetek) őshonosak, ahol vulkanikus talajban és trópusi éghajlaton növekedhetnek, de Malajziában, a Karibi térségben és Srí Lankán is termesztik ezeket a fákat. Kézzel szüretelik.

FELHASZNÁLÁSA

Az őrölt szerecsendiót édes és fűszeres ételekhez egyaránt használhatjuk. Mézeskalácsok, sütemények, gyümölcsdesszertek, forralt borok és puncsok készítésénél gondoljunk rá. Remek fűszer a legtöbb tojásos és sajtos ételhez, burgonyás fogásokhoz és mártásokhoz.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás