Egyedi fűszer

Szegfűszeg

egész

Az Ízmester egész szegfűszeg, mint fűszer, a szegfűszegfa válogatott és szárított virágbimbóit takarja. A konyhánkban található szegfűszeg számos lehetőséget kínál az édes és a fűszeres ételek egyedi ízének kialakítására. Pecsenyéhez, süteményhez vagy vörös káposztához ajánljuk, mivel fűszeres ízt és finom illatot kölcsönöz ezeknek az ételeknek. Remek kiegészítésként kompótokhoz és likőrökhöz. Ráadásul a forralt sör és a bor is szegfűszeggel az igazi.

Súly: 10 g

TUDTA…

A fűszerként használt szegfűszeg közvetlenül a virágzás előtt gyűjtött, majd kiszárított virágbimbó, amely a fűszeres mirtusz családjába tartozik. A bimbók alakja szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg név.

A szegfűszegről már a régi kínai könyvekben találhatóak említések: szájfrissítőként a teljes császári udvar használta, a császár beszélgetőpartnerei sokszor szegfűszeget tartottak a szájukban, hogy leheletük illatos legyen.

A trópusi éghajlaton érzi jól magát. A 18. századig kizárólag Indiai meghatározott szigetcsoportján nőtt, ahol halálbüntetés várt arra, aki megpróbálta a növényt kicsempészni.

FELHASZNÁLÁSA

Az egész szegfűszeget borokhoz, likőrökhöz, valamint pácokhoz és húskészítményekhez használják. Az amerikaiak szegfűszeget szúrnak a sült sonkába. A németek fűszeres kenyér kiegészítéseként használják.

Az Ízmester szegfűszeg kiváló ízesítő kompótokhoz, szószokhoz, gombás vagy halas pácokhoz, valamint sültekhez. A hagymával és a babérlevéllel együtt a vörös káposztához ajánljuk. Az őrölt szegfűszeg a mézeskalács és különféle egyéb illatos sütemények fontos hozzávalója.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás