Ízmester

Reszelt torma

csípős

A reszelt torma minden konyha nélkülözhetetlen kiegészítője. Intenzív, fűszeres íze karaktert ad a kevésbé kifejező ételeknek. Nehéz elképzelni a hagyományos magyar konyhát, különösen a húsvéti időszakot torma nélkül. A kolbász, a sonka vagy a kemény tojás a legtöbbünk számára nem nélkülözheti ezt a csípős ízesítőt.

Súly: 175 g

TUDTA…

A torma leveleinek hatását sokkal korábban ismerték, mint a növény gyökerének konyhai értékét, s régen gyógyászati célból meleg borogatást készítettek a levelekből. Fényvédőként is alkalmazták. Étkezési célokra leggyakrabban a gyökeret használják fel, amelyet tavasszal vagy ősszel ásnak ki. Az európai konyhában a 11. század óta ismerjük a tormával készült ételeket.

FELHASZNÁLÁSA

A reszelt torma ideális kiegészítője húsoknak, pástétomoknak, tojásnak, felvágottaknak, zöldségsalátáknak, remekül harmonizál a zellerrel, az almával vagy a sárgarépával is. Leggyakrabban húsvéti ételekhez fogyasztjuk, de tökéletesen harmonizál a meleg évszakban különféle grillezett vagy serpenyőben sült húsokkal is.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás