Egyedi fűszer

Petrezselyem

szárított

A petrezselyem általánosan használható zöldfűszer. Minden konyhában nélkülözhetetlen, nem csak az elkészült ételeket díszíti, étvágygerjesztővé teszi, hanem nagyon kellemes illatot is áraszt. A szárított petrezselyem aromája eltér a friss petrezselyemétől – fűszeres és enyhén kesernyés, akárcsak a fűszer íze.

Súly: 230 g

TUDTA…

Az ókori görögök úgy tartották, hogy a petrezselyem illata megakadályozza, hogy valaki túl sok bort igyon, emellett elveszi a rossz szagokat is, emiatt gyakran rágcsálták.

A petrezselymet gyakorlatilag egész Európában, valamint Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Ausztráliában termesztik.

FELHASZNÁLÁSA

A szárított petrezselymet mindenféle leveshez és salátához ajánljuk. Jól illik a kemény vagy a lágy tojásból készült krémekhez, valamint a tojásrántottához. Illik a halhoz és a főtt burgonyához is.

Kísérletezzen és adja ezt a fűszert majonézhez és más szószokhoz. Egy paradicsom salsában kiemeli a zöldségek aromáját, egy fokhagymás szószban pedig kiválóan alkalmazkodik a fokhagyma fűszeres aromájához.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás