Ízmester

Lengyel mustár

csípős

A lengyel mustár vegyesen tartalmaz fehér és fekete mustármagokat, amelyek egy részét krémesre, másik részét durvára őröljük, hogy a mustár izgalmas, rusztikus állagot kapjon. Csípős, karakteres íz jellemzi.

Miért lengyel? Mert ez a recept a Lengyelországban méltán kedvelt "Sarepska" mustár receptjét követi, s receptje is Lengyelországban született meg.

Ez a termékünk nem tartalmaz tartósítószert.

Súly: 288 g

TUDTA…

A mustár legfontosabb alapanyaga a fehér vagy fekete mustármag. A mustár az egyik legősibb ízesítők közé tartozik, és már az ókori rómaiak is használták az ételeikhez. A magokat fűszerként vagy gyógyszerként alkalmazták. Manapság a fekete és fehér mustármagot használják a mustárok elkészítéséhez. A fehér mustármag finomabb, kevesbé karakteres ízvilágú, amely finom, krémes mustárt eredményez. Ezzel ellentétben a fekete mustármag íze erőteljesebb, pikánsabb. A fekete mustármagot jellemzően a csípősebb mustárokhoz alkalmazzák.

FELHASZNÁLÁSA

A lengyel mustár nagyon finom meleg és hideg sültekhez, sajthoz, salátához vagy akár szendvicsekhez. Felhasználható mártásokhoz és pácokhoz is. Csípős, ezért óvatosan adagoljuk.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás