Ízmester
Lengyel mustár
csípős
A lengyel mustár vegyesen tartalmaz fehér és fekete mustármagokat, amelyek egy részét krémesre, másik részét durvára őröljük, hogy a mustár izgalmas, rusztikus állagot kapjon. Csípős, karakteres íz jellemzi.
Miért lengyel? Mert ez a recept a Lengyelországban méltán kedvelt "Sarepska" mustár receptjét követi, s receptje is Lengyelországban született meg.
Ez a termékünk nem tartalmaz tartósítószert.
Súly: 288 gTUDTA…
A mustár legfontosabb alapanyaga a fehér vagy fekete mustármag. A mustár az egyik legősibb ízesítők közé tartozik, és már az ókori rómaiak is használták az ételeikhez. A magokat fűszerként vagy gyógyszerként alkalmazták. Manapság a fekete és fehér mustármagot használják a mustárok elkészítéséhez. A fehér mustármag finomabb, kevesbé karakteres ízvilágú, amely finom, krémes mustárt eredményez. Ezzel ellentétben a fekete mustármag íze erőteljesebb, pikánsabb. A fekete mustármagot jellemzően a csípősebb mustárokhoz alkalmazzák.
FELHASZNÁLÁSA
A lengyel mustár nagyon finom meleg és hideg sültekhez, sajthoz, salátához vagy akár szendvicsekhez. Felhasználható mártásokhoz és pácokhoz is. Csípős, ezért óvatosan adagoljuk.