Egyedi fűszer
Kaporlevél
szárított
A kapor népszerű és sokoldalúan felhasználható zöldfűszer. Frissen, de szárítva is szívesen használják. A szárított kaporlevél kiváló és különleges ízzel gazdagíthat különféle ételeket – a zöldségektől a húson át a halakig.
Súly: 160 gTUDTA…
A kaprot ősidők óta ismerik fűszerként. Az ókorban úgy gondolták, hogy ez a fűszernövény mágikus módon növeli a bátorságot és a merészséget, ezért előszeretettel főzték bele a gladiátorok ételeibe. A kapor egyéb nevei közé tartozik a kerti kapor és az uborkafű.
FELHASZNÁLÁSA
A kaprot a levesek ízének változatosabbá tételére, főtt burgonya vagy halételek, például lazac fűszerezésére érdemes használni. Különféle zöldségekhez, pácokhoz, szószokhoz és joghurtos mártogatósokhoz, sőt még friss sajtokhoz is illik. Emellett elengedhetetlen összetevő tökfőzelék, kovászos uborka, ecetes uborka vagy kapros-túrós töltelékek elkészítésénél is.