Egyedi fűszer
Fűszerkömény
egész

A kömény Ázsiában, valamint Észak- és Közép-Európában őshonos. Hollandia, valamint Németország, Lengyelország és Marokkó a legkomolyabb köménytermelő. Az Egyesült Államokban is termesztik.
Súly: 800 gTUDTA…
A kömény első dokumentált megjelenését az ókorhoz kötik. Régen a köményt rágták, hogy megszabaduljanak a rossz lehelettől. Európa-szerte csak a középkortól használták. A köménymagból az ételek mellett ízesített vodkákat és likőröket is készítenek. A kozmetikában is használják, főleg olaj formájában.
FELHASZNÁLÁSA
Az Ízmester egész fűszerkömény jól illik a túróhoz és a sajthoz. A kolbásszal, burgonyával készült egytálételekhez érdemes egy kis köményt tenni. Jól illik savanyúságokhoz, zsíros húsokhoz - sertés, liba vagy kacsa ízesítéséhez.
Változatossá teszi a leveles tésztából készült péksütemények, például pogácsák vagy rudak ízét. Remek ötlet, ha megszórjuk vele a sült kenyerünket, vagy magát a tésztát ízesítjük vele.