Fűszerkeverék

Fűszerkeverék grillzöldséghez

és sült zöldséghez

A zöldségeket érdemes gazdagon fűszerezni, hogy a végeredmény ízletes legyen. Zöldségekhez kifejlesztett grill fűszerkeverékünkkel nagyon finom fogásokat készíthet grillen, serpenyőben vagy a sütő grillrácsán.

Súly: 30 g

TUDTA…

A grillezésről tudni kell, hogy nem egyenlő a barbecue-val. Bár sok helyen a grillezés és a barbecue szavakat felcserélve használják, valójában teljesen eltérőek. A grillezés egy rendkívül alapvető sütési forma, amikor az ételt közvetlenül nyílt láng fölött sütjük. Ehhez képest a barbecue egy alacsony hőmérsékleten történő és lassú sütési mód, ahol a lángok nem jutnak el direkt módon az ételhez.

A grillezés gyakorlatilag egyidős az emberiséggel. Mostani fényét a második világháború után kezdődött növekvő népszerűségének köszönheti. Nyugat-Európában és Amerikában is ekkor kezdett a középosztály egy része a külvárosokba költözni. A külvárosokkal jöttek a hátsó udvarok, a hátsó udvarokkal pedig a grillezés és a barbecue.

George Stephen, a Weber Bros fémmunkása találta fel a modern grill sütőt. Elvette az egyik kikötői bóját, amelyet a cége készített, félbevágta, majd az egyik felére három lábat hegesztett, rácsot rakott rá, majd a másik feléből egy fedelet készített, és az abba vágott szellőzőnyílások segítették a hőmérséklet szabályozását. Ma ez a szerkezet Weber grill néven ismert.

FELHASZNÁLÁSA

Az előkészített, felkarikázott vagy felszeletelt zöldségeket dörzsöljük be gazdagon a grill fűszerkeverékkel. A jobb ízhatásért a fűszerezés előtt kenjük meg őket vékonyan olajjal.

A grillre egy rétegben helyezzük a zöldségeket. Lassabban sül át a kukorica és a gomba, könnyebben a paprika és a cukkini, eszerint érdemes számolni a sütésük során.

Nagyon sokféle zöldséget lehet grillezni és érdemes is velük kísérletezni. A klasszikus gomba, a kukorica, a paprika és a cukkini mellett kiválóan grillezhető többek között a vastag szeletekre vágott káposzta, a paszternák, a padlizsán, sőt egyes gyümölcsök is, mint a kemény húsú barack, a sárgadinnye, az ananász és az avokádó. Gyümölcsöknél mindig kemény húsúval dolgozzunk, mert a túlérett gyümölcs szétesik.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás