Fűszerkeverék

Fűszerkeverék forralt borhoz

fahéjjal és szegfűszeggel

A fűszerkeverékünk használatával erősíthetjük a melegítő italok ízét és aromáját. A szegfűszeg kellemes, fűszeres illatot kölcsönöz, a fahéj viszont édes utóízt ad. Kellemes ízt nyújtó keverék, amely a borongós, fagyos napokon tökéletesen felmelegít.

A forralt bor készítése mellett ezt a keveréket felhasználhatjuk forralt sör és forró, fűszeres tea készítéséhez is. A forralt sör nagy kedvenc Lengyelországban és Belgiumban. Érdemes kipróbálni.

Súly: 40 g

TUDTA…

A forralt bor ivásának hagyománya a középkorig nyúlik vissza, de nem tudni, hogy ki volt az ötletadó.  Az egyik történet szerint egy orvos az immunitás erősítése érdekében forralt bort ajánlott a pácienseinek. Más történetek szerint a régi időkben a bor gyakran megsavanyodott, így forralással, és fűszerek, illetve méz hozzáadásával újra fogyaszthatóvá tették.

A forralt, fűszeres italok sikerének titka a jó alapanyag (bor) mellett az aromás, gondosan válogatott fűszerekben rejlik.

Különösen a lengyeleknél nagy sláger a forralt sör, amelyet magas pohárba töltenek, először mézet tesznek a pohár aljába, majd rátöltik a forró sört és a mézet lassan fogyasztás közben keverik össze a fűszeres sörrel.

FELHASZNÁLÁSA

Forralt borhoz a legjobb, ha félédes vagy félszáraz vörösbort használunk. Vörös- és fehérbort is keverhetünk. A legaromásabb borok a portugál, a spanyol, a magyar, az olasz és a chilei borok.

Ha forralt sört készítünk, akkor világos sört válasszunk.

Miután a forralt borhoz hozzáadtuk a fűszert, melegítsük fel az italt, de ne hagyjuk felforrni, mert akkor elveszítheti ízét.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás