Egyedi fűszer

Fokhagyma

granulátum

A fokhagyma a vöröshagymával, a mogyoróhagymával és a póréhagymával rokon növény. Kiválóan szárítható, és ebben a formában a szárított fokhagyma ideális ízesítője különféle ételeknek. Az intenzív íz és a jellegzetes illat a kéntartalmú aminosav-származék jelenlétéből fakad. Nem mindenki szereti a fokhagyma sajátos, erős ízét, de szárítva és kis adagokban általában többen szeretik, mivel enyhébb, mint a friss. A szárított fokhagyma a népszerűségét sokoldalúságának és finom ízének köszönheti.

Az Ízmester szárított fokhagyma finom ízt ad az ételeknek, így hagyományos és modernebb ételekhez egyaránt tökéletes választás. A szárított fokhagymát általában kényelmesebb a szószokban, mártásokban, pácokban használni, mert könnyebben elkeveredik, mint a friss. A gyerekek általában jobban kedvelik. Színe a fehér-krémtől a sötét bézsig terjedhet.

Súly: 20 g

TUDTA…

Az ősi hiedelmek szerint a fokhagyma elriasztja a gonosz erőket. Gyakran akasztották az ajtóra, hogy megvédjék a házat és lakóit a szerencsétlenségektől. A gizai piramis építői a történetek szerint naponta fejenként egy egész fej fokhagymát ettek, hogy mindig erősek maradjanak a munkához.

FELHASZNÁLÁSA

Gyakorlatilag saját ízvilágunk és képzeletünk szabhat csak határt a felhasználásához. Az Ízmester szárított fokhagymát ajánljuk halételekhez, húsok, pácok és kenyerek fűszerezéséhez. Használhatjuk szárnyas, vadhús, nyúlhús, levesek fűszerezésére. Emellett kiválóan kiemeli a házi kolbász és pástétomok, szószok és grillzöldségek ízét. Használható zsíros húsokhoz is, például bárány- vagy sertéshúshoz. Az Ízmester szárított fokhagyma az olasz konyha fogásaihoz is remekül használható: szórhatjuk pizzára és bruschettára, adhatjuk tésztához, hal- és tenger gyümölcsei szószokhoz. Nagyon jó ízesítője az olívaolajnak, a tojásoknak, szendvicseknek és pirítósoknak. Legegyszerűbb felhasználása a fokhagymás só elkészítése.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás