Ízmester

Fokhagyma szárított

fűszermalom

A szárított fokhagyma malom kiszerelésben értékes és sokoldalúan felhasználható. Jellegzetes illata és íze van, amely lágyabb és édesebb a friss fokhagymáénál. A malomba pehely formába töltünk be szárított fokhagymát, amely leőrölve már kisebb mennyiségben is remek ízt ad számos ételnek.

Malmunk kicsi és tetszetős megjelenése miatt az étkező asztalon is remekül mutat, ugyanakkor kevés helyet foglal el a konyhában. A daráló kupak elcsavarásával állíthatja be, hogy finom vagy durva méretűre szeretné őrölni a pelyheket.

Súly: 45 g

TUDTA…

A fokhagyma a vöröshagymával, a mogyoróhagymával és a póréhagymával rokon növény. Kiválóan szárítható, és ebben a formában a szárított fokhagyma ideális ízesítője különféle ételeknek. Az intenzív íz és a jellegzetes illat a kéntartalmú aminosav-származék jelenlétéből fakad. Nem mindenki szereti a fokhagyma sajátos, erős ízét, de szárítva és kis adagokban általában többen szeretik, mivel enyhébb, mint a friss. A szárított fokhagyma a népszerűségét sokoldalúságának és finom ízének köszönheti.

FELHASZNÁLÁSA

Gyakorlatilag saját ízvilágunk és képzeletünk szabhat csak határt a felhasználásához. Az Ízmester szárított fokhagymát ajánljuk halételekhez, húsok, pácok és kenyerek fűszerezéséhez. Használhatjuk szárnyas, vadhús, nyúlhús, levesek fűszerezésére. Emellett kiválóan kiemeli a házi kolbász és pástétomok, szószok és grillzöldségek ízét. Használható zsíros húsokhoz is, például bárány- vagy sertéshúshoz. Az Ízmester szárított fokhagyma az olasz konyha fogásaihoz is remekül használható: szórhatjuk pizzára és bruschettára, adhatjuk tésztához, hal- és tenger gyümölcsei szószokhoz. Nagyon jó ízesítője az olívaolajnak, a tojásoknak, szendvicseknek és pirítósoknak. Legegyszerűbb felhasználása a fokhagymás só elkészítése.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás