Ízmester
Fokhagyma savanyúság
klasszikus
A fokhagyma savanyúság ízletes, ugyanakkor lágyabb ízű és illatú, mint a nyers fokhagyma. Az ideális arányban összeállított pácnak köszönhetően hosszú ideig megőrzi különleges aromáját. Remekül párosítható szendvicsekkel, falatkákkal és salátákkal, de kínálhatjuk főtt és sült fogások mellé, illetve beleapríthatjuk mártásokba is.
Súly: 190 gTUDTA…
A fokhagyma nagyon fontos ízesítő gyakorlatilag a Föld minden táján. Feltehetően Közép-Ázsiából származik. Ma is ez az a hely, ahol a vadonban is nő.
Az ősi írások szerint Kínában már több mint 4 ezer évvel ezelőtt termesztették. Az ókori Egyiptomban is ismerték s orvosi, étkezési céllal egyaránt fogyasztották.
FELHASZNÁLÁSA
Kiváló snackként, saláta hozzávalójaként, partifalatkaként, szendvicsek és grillezett ételek kísérőjeként. Érdemes más fokhagyma savanyúságokkal kombinálva kínálni.