Ízmester

Feketebors egész

fűszermalom

A fekete borsot széles körben használjuk húsokhoz, levesekhez, szószokhoz és pácokhoz. A fekete bors közvetlenül az őrlés után adja a legintenzívebb ízt és illatot ezért, ha kész ételt szeretnénk borsozni, érdemes malmot használni. Malmunk kicsi és tetszetős megjelenése miatt az étkező asztalon is remekül mutat, ugyanakkor kevés helyet foglal el a konyhában. A daráló kupak elcsavarásával állíthatja be, hogy finom vagy durva méretűre szeretné őrölni a borsszemeket.

Súly: 42 g

TUDTA…

A középkorban a borsot olyan nagyra értékelték, mint az aranyat. Évszázadokon át „átváltható valutaként” alkalmazták Keleten és Nyugaton egyaránt. A középkorban a borsot néha adófizetési, lízing- vagy bérleti díjként, sőt néha hozományként is használták. A bors iránti kereslet adta a lendületet Vasco da Gama keleti tengeri útvonalának felfedezéséhez.

A bors vagy borscserje egy, a trópusokon őshonos kúszónövény, amely fürtökben hozza a termését. 15 méter hosszú, erősen elágazó, nagyon hajlékony, tojásdad vagy szív alakú levelekkel és 8-10 cm hosszú, lelógó tüskés virágzattal. Gyümölcse borsó nagyságú, éretten kezdetben zöld, esetleg vöröses. Egész évben virágzik, folyamatosan érő termése van. A bors éles ízének forrása a gyümölcs külső rétege, amely piperint tartalmaz.

FELHASZNÁLÁSA

A fekete bors univerzális fűszer, sokféle ételhez felhasználható. Az egész borsot húsokhoz, halakhoz, levesekhez, szószokhoz, húslevesekhez és pácokhoz használják. Fontos, hogy a főzés elején tegyük bele az ételbe, ennek köszönhetően lesz időnk kihozni jellegzetes, enyhén égető ízét.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás