Egyedi fűszer

Fehérbors

őrölt

Az Ízmester őrölt fehér bors enyhén fűszeres, pikáns ízű és nagyon kellemes aromájú. Kiváló választás olyan ételekhez, amelyek ízét éles jegyekkel szeretnénk enyhén hangsúlyozni, például lágy sajtokhoz, szárnyasokhoz, halhoz. Az Ízmester őrölt fehér borsnak finomabb karaktere van, mint a fekete borsnak, így tökéletes azoknak, akik nem szeretik a túl fűszeres ételeket. Sok helyen édes desszertekhez is használják.

A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors is ugyanazon a növényen terem. A borsok színe attól függ, hogy mennyire éretten szedik le és hogyan dolgozzák fel őket. Mindez természetesen az ízükre is hatással van. A fehér bors munkaigényesebb fűszer, mint a fekete. A fehér borsot az érett, vörös gyümölcsökből szüretelik, a szemeket áztatják és kb. 10 nap múlva leválasztják, lehántják a szemek külső rétegét, majd a megmaradt fehér szemeket szárítják és megőrlik. A szárítást addig folytatják, amíg a szemek szürkésfehér színt vesznek fel.

Súly: 15 g

TUDTA…

A középkorban a borsot olyan nagyra értékelték, mint az aranyat. Évszázadokon át „átváltható valutaként” alkalmazták Keleten és Nyugaton egyaránt. A középkorban a borsot néha adófizetési, lízing- vagy bérleti díjként, sőt néha hozományként is használták. A bors iránti kereslet adta a lendületet Vasco da Gama keleti tengeri útvonalának felfedezéséhez.

A fehér borsként forgalmazott borsfajta Indiából származik. Jelenleg Indiában, Malajziában, Indonéziában és Vietnámban termesztik.

FELHASZNÁLÁSA

A főzési idő végén javasoljuk az ételekhez adni. Ízének köszönhetően a világos színű, azaz például a baromfihúsból, halból készült ételeket finomíthatjuk. Remek kiegészítője fehér szószoknak, húsleveseknek, leveseknek, pástétomoknak, főzelékeknek, sőt zöldségleveknek is. A fehér bors édességekben való felhasználása is ismert - édes desszertekhez adják, hogy kifinomult ízt kapjanak. Az Ízmester őrölt fehér borssal változatosabbá teheti a körte-, eper- és mézeskalács desszertek ízét, de adagolja óvatosan.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás