Fűszerek üvegben

Fahéj

őrölt

Az üvegben található, kiváló minőségű őrölt fahéj a szórófej segítségével egyszerűen és könnyen használható, így ízlésednek megfelelően adagolhatod a fűszert. A kényelmes adagolás mellett az üveg könnyű tárolhatóságot is biztosít, így mindig kéznél lesz, amikor egy csipetnyi fahéjjal szeretnéd feldobni a reggeli zabkásádat vagy a süteményeket.

Az édeskés, meleg aromájú fahéj tökéletes kiegészítője süteményeknek, kávénak, forralt bornak, gyümölcsleveseknek és keleti stílusú szószoknak, alapleveknek.

Súly: 50 g

TUDTA…

Évszázadokon keresztül folyt a küzdelem ennek az egykor értékes fűszernek a monopóliumáért. A velenceiek, portugálok, hollandok és angolok… mindannyian ellenőrizni akarták a fahéjtermesztést. Csak a 17. században kezdődött meg az ipari méretekben történő termesztése és értékesítése. Ma Srí Lanka mellett többek között Indiában, Brazíliában és Indonéziában termesztenek fahéjat. Érdekesség, hogy a fahéj az egyetlen fűszer a világon, amelyet egy növény kérgéből nyernek, amelyet előkezelés után szárítanak, és akár porként, akár darabolva fahéjrudacskák formájában értékesítenek. Intenzív, mégis kellemes aromájának köszönhetően a fahéjat parfüm és egyéb illatkeverékek készítésére is használják.

FELHASZNÁLÁSA

A fahéj elválaszthatatlan összetevője számos desszertnek, különösen az almás és szilvás süteményeknek. Vannak, akik nem tudják elképzelni a szarvashús elkészítését sem fahéj hozzáadása nélkül. Jól illik gyümölcslevesekhez, forró italokhoz is, valamint kiválóan alkalmas távol-keleti ízvilágú alaplevek és levesek ízesítésére.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás