Egyedi fűszer

Fahéj

őrölt

Az őrölt fahéj szárított és finomra őrölt faháncsból készült fűszer. Jellegzetes, édes-pikáns íze és aromája a fahéjolajból származik.

Súly: 850 g

TUDTA…

Évszázadokon keresztül folyt a küzdelem ennek az egykor értékes fűszernek a monopóliumáért. A velenceiek, portugálok, hollandok és angolok… mindannyian ellenőrizni akarták a fahéjtermesztést. Csak a 17. században kezdődött meg az ipari méretekben történő termesztése és értékesítése. Ma Srí Lanka mellett többek között Indiában, Brazíliában és Indonéziában termesztenek fahéjat. Érdekesség, hogy a fahéj az egyetlen fűszer a világon, amelyet egy növény kérgéből nyernek, amelyet előkezelés után szárítanak, és akár porként, akár darabolva fahéjrudacskák formájában értékesítenek. Intenzív, mégis kellemes aromájának köszönhetően a fahéjat parfüm és egyéb illatkeverékek készítésére is használják.

FELHASZNÁLÁSA

A fahéj elválaszthatatlan összetevője számos desszertnek, különösen az almás süteményeknek. Vannak, akik nem tudják elképzelni a szarvashús elkészítését sem fahéj hozzáadása nélkül. Kiválóan alkalmas távol-keleti ízvilágú alaplevek és levesek ízesítésére.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás