Egyedi fűszer

Fahéj

egész

Az egész fahéj kivételesen aromás fűszer. Édes, intenzív, de enyhén égető íz jellemzi. Az Ízmester egész fahéj magával ragad az illatával, és nagyon sok kulináris lehetőséget rejt. Kiválóan gazdagítja a fűszeres, húsos ételeket és az édes desszerteket.

A fahéj vékony, sárgásbarna, cserszínű faháncs, amely erős hatással van az elkészült étel ízére. Gyakran fahéj néven árulnak egy durvább és édesebb, sötétbarna kassziát (kínai fahéj) is, amelynek viszont más az ízvilága.

Súly: 3 db

TUDTA…

A fahéj a világ egyik legrégebbi fűszere. Már i.e. 2800 körül megemlíti az egyik kínai császár füves könyve. Először 1636-ban hoztak el hollandok Ceylonból fahéjfát és kezdték el máshol termeszteni. Srí Lanka mellett Indiában, Brazíliában, Indonéziában, a Karib-tenger és az Indiai-óceán szigetein is termesztenek fahéjat. A fahéj az egyetlen fűszer, amelyet a növény kérgéből nyernek. A fahéjfa vagy bokor ágait akkor vágják le, amikor körülbelül három centiméter vastagok. Ha a használhatatlan külső kérget egy késsel lekaparják, feltárul az értékes belső kéreg, amit lemetszenek az ágról. A leválasztott kéregdarabot feltekerik és megszárítják. Ily módon kapjuk meg a jól ismert fahéjrudacskákat.

FELHASZNÁLÁSA

Az egész fahéj kihagyhatatlan összetevője számos desszertnek, különösen az almás süteményeknek. Tejes italokhoz, kávéhoz és teához is használják. Vannak, akik nem tudják elképzelni a szarvashús elkészítését sem fahéj hozzáadása nélkül. Indiai receptek is gyakran használják, ahol a fűszeres alaplébe, más fűszerekkel együtt főzik bele, miután olajban vagy tisztított vajban is átpirították.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás