Egyedi fűszer

Bazsalikom

morzsolt, szárított

Az Ízmester szárított bazsalikomot édes és frissítő íz jellemzi. A bazsalikom aromája nagyban függ az adott fajtól és fajtavariánstól. Fontos tudni azt is, hogy a szárított bazsalikom illata teljesen más, mint a friss bazsalikomé. Ez a zöldfűszer a mediterrán konyha elengedhetetlen része.

A bazsalikomot, mint fűszert Nagy Sándor uralkodása óta ismerik Európában. A név a görög „basileus” szóból ered, amelynek jelentése: „király”.

A szárított bazsalikom az egyik leggyakrabban használt fűszernövény a főzés során. Főleg a napfényes Olaszország konyhájához és olyan ételekhez kötődik, mint az olasz tészták, pizza, lasagne, bruschetta és caprese saláta. Gyakran megtalálható a görög konyhában is. Valójában a szárított és friss bazsalikom a világ minden táján megtalálható különféle ételekben. Közel 150 bazsalikomfaj létezik.

Súly: 9 g

TUDTA…

A bazsalikom olyan gyógynövény, amelyet sokáig mágikus tulajdonságokkal rendelkező növénynek tartottak. Mexikóban zsebben hordták, és talizmánként kezelték, hogy vonzza a pénzt és elűzze a gonosz bűbájokat. A középkorban szerelmi varázslatokhoz használták. Az ókori Rómában a bazsalikomot a baziliszkusz elleni talizmánnak tekintették, és a Basilescus nevet kapta. A tény mindebből az, hogy a friss bazsalikom hatékonyan tartja távol… a szúnyogokat.

FELHASZNÁLÁSA

A bazsalikom ideális kiegészítője különféle hús- és zöldségételeknek. A szárított bazsalikom kiváló ízesítője emellett a szószoknak, leveseknek és nyári salátáknak. Ízét és aromáját tökéletesen egyensúlyban tartja a fokhagyma intenzív íze és aromája. Jól passzol a paradicsomhoz, a cukkinihez és a padlizsánhoz. Változatossá teszi a szárnyas ételek ízvilágát, jól beválik a házi pástétomok készítésénél. Nyáron érdemes bazsalikomot is hozzáadni az italokhoz, mert aromája frissítő hatású. Egyre gyakrabban használják desszertekben, nem csak dekorációként. Az Ízmester szárított bazsalikom kiválóan alkalmas túróhoz, omletthez, sertéshúshoz és gyümölcshöz is.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás