Ízmester

Áfonyás torma

enyhén csípős

Dobja fel az étkezéseket egy különlegesebb és édesebb torma variációval, az áfonyás tormával! Ez a torma az áfonya édes-savanyú jellegének köszönhetően remekül beválik felvágottakhoz, sültekhez, házi pástétomokhoz.

Súly: 175 g

TUDTA…

A torma leveleinek hatását sokkal korábban ismerték, mint a növény gyökerének konyhai értékét, s régen gyógyászati célból meleg borogatást készítettek a levelekből. Fényvédőként is alkalmazták. Étkezési célokra leggyakrabban a gyökeret használják fel, amelyet tavasszal vagy ősszel ásnak ki. Az európai konyhában a 11. század óta ismerjük a tormával készült ételeket.

FELHASZNÁLÁSA

Az áfonyás torma már a megjelenésével is igazi különlegesség az ünnepi asztalon. Kínáljuk kolbászhoz és sültekhez. Remek kiegészítője a füstölt halnak is. Az áfonya édes-savanyú jellegének köszönhetően grillételek kiegészítőjeként is nagyon finom.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás