Fűszerkeverék

Fűszerkeverék magyaros sültekhez

klasszikus

Magyaros ízvilágú ételek fűszerezéséhez ajánljuk ezt a keverékünket, amely nem tartalmaz hozzáadott ízfokozót, tartósítószert és mesterséges színezéket sem. A magyaros ételekből nem hiányozhat az élénk színű fűszerpaprika, amely a fő karakterét adja ennek a receptnek is. Keverékeinkbe csak a legmagasabb minőségű fűszerpaprikát csomagoljuk, hogy a velük fűszerezett ételek gyönyörű színűek legyenek.

Súly: 40 g

TUDTA…

A fűszerpaprikát vagy pirospaprikát hazánkban és más európai országokban is elsősorban magyar fűszerként tartják számon annak ellenére, hogy csak a 18. században említik először a hazai szakácskönyvek. Az igazi magyar találmány a paprika porrá őrlése volt.

Az Alföldön élő parasztok fedezték fel először, hogy a porrá tört paprika olajon hagymával pirítva, jellegzetes és finom szaftot biztosít, amit azóta is pörkölt alapként használunk. Ezzel a felfedezéssel teljesen átalakult a magyar konyha.

FELHASZNÁLÁSA

Szórjuk krémekre, vajkrémre, fűszerezzük vele a töltelékeket, ragukat, pörkölteket és az előkészített hússzeleteket (dörzsöljük be alaposan a hússzeleteket a keverékkel). Az adagolás az egyéni ízlésünk szerint változik, de mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a keverék sót is tartalmaz.

Elsősorban sertés- és csirkehúshoz ajánljuk, de finom fűszerezést biztosít a marhahúsnak is.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás