Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBItt a spárga szezonja, amely pillanatok alatt véget is ér majd, ezért minél hamarabb vegyünk és együnk sok-sok spárgát. Rostdús, egészséges és finom!
A zöldspárga egyik klasszikus és nagyon ízletes elkészítési módja a felturbózott omlett.
Hozzávalók 2-3 főre:
Elkészítése:
A zöldspárgát megmossuk, megtisztítjuk, az esetleges fás végeket levágjuk. Szeleteljük a spárgákat (ha szükséges) olyan hosszúságúra, hogy kényelmesen elférjenek a serpenyőben, amelyben a fogást elkészítjük.
Ehhez a fogáshoz olyan serpenyőt használjunk, amelynek nem műanyag a nyele, vagy alaposan tekerjük be fóliával, mert a sütőben is használjuk majd.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk össze a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a spárgát, 2-3 percig kevergetve pirítjuk, sózzuk-borsozzuk. Adjuk hozzá a szalonnát, és további 1-2 percig pirítjuk.
A tojásokat közben felverjük, sózzuk-borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük. Ráöntjük a spárgára, és a tűzhely hőfokát levesszük közepesre. Kb. 3-4 percet főzzük így. Félrehúzzuk, rámorzsoljuk a tetejére a feta sajtot és betoljuk a sütőbe. Pár percig grillezzük, amíg a tojás megszilárdul és a sajt megolvad.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB