Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBFinom házi készítésű kenyér kétféle olajbogyóval, zöldfűszerekkel, dióval. Remek választás zöldséges vagy húsos krémekhez, szendvicsekhez. Kitűnő kísérője sajtoknak, száraz kolbászoknak vagy akár zöldségkrémleveseknek.
Elkészítési idő: 1 óra + a tészta kelesztése.
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük az élesztőt, a korpát, a zöldfűszereket és a sót, majd beleöntünk ½ liter kézmeleg vizet. Alaposan összekeverjük, a tésztát átgyúrjuk.
Kisebb darabokra vágjuk az olajbogyókat és a diót. A tökmaggal együtt hozzágyúrjuk őket a tésztához.
Kivajazunk egy kenyérsütő formát, majd megszórjuk és körbe futtatjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a tésztát, a tetejét egyenletesre dolgozzuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A kenyeret kb. 1 órán át sütjük.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB