Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBFinom házi készítésű kenyér kétféle olajbogyóval, zöldfűszerekkel, dióval. Remek választás zöldséges vagy húsos krémekhez, szendvicsekhez. Kitűnő kísérője sajtoknak, száraz kolbászoknak vagy akár zöldségkrémleveseknek.
Elkészítési idő: 1 óra + a tészta kelesztése.
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük az élesztőt, a korpát, a zöldfűszereket és a sót, majd beleöntünk ½ liter kézmeleg vizet. Alaposan összekeverjük, a tésztát átgyúrjuk.
Kisebb darabokra vágjuk az olajbogyókat és a diót. A tökmaggal együtt hozzágyúrjuk őket a tésztához.
Kivajazunk egy kenyérsütő formát, majd megszórjuk és körbe futtatjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a tésztát, a tetejét egyenletesre dolgozzuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A kenyeret kb. 1 órán át sütjük.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB