Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBGyorsan és egyszerűen elkészíthető snack teához, kakaóhoz vagy akár egy pohár bor mellett. Kiváló vendégváró recept.
Elkészítési idő: 30 perc.
Hozzávalók 3-4 főre:
a töltelékhez:
Elkészítése:
Felaprítjuk a szárított paradicsomot, az olajbogyót és a fokhagymát. A sajtot lereszeljük. A tojásokat enyhén felverjük.
A sajt kivételével - összekeverjük a töltelék valamennyi hozzávalóját. Ha sótlannak találjuk, akkor ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, finomon kinyújtjuk, szétterítjük rajta egyenletesen a tölteléket, megszórjuk a sajttal, majd óvatosan, de viszonylag szorosan feltekerjük.
A roládot 2-3 centiméter vastag szeletekre vágjuk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. 180 ° C-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük, amíg a csigák teteje aranybarnára sül.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB