Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető snack teához, kakaóhoz vagy akár egy pohár bor mellett. Kiváló vendégváró recept.
Elkészítési idő: 30 perc.
Hozzávalók 3-4 főre:
a töltelékhez:
Elkészítése:
Felaprítjuk a szárított paradicsomot, az olajbogyót és a fokhagymát. A sajtot lereszeljük. A tojásokat enyhén felverjük.
A sajt kivételével - összekeverjük a töltelék valamennyi hozzávalóját. Ha sótlannak találjuk, akkor ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, finomon kinyújtjuk, szétterítjük rajta egyenletesen a tölteléket, megszórjuk a sajttal, majd óvatosan, de viszonylag szorosan feltekerjük.
A roládot 2-3 centiméter vastag szeletekre vágjuk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. 180 ° C-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük, amíg a csigák teteje aranybarnára sül.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB