Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA Wellington bélszín egy klasszikus ünnepi fogás omlós tésztában sült, ízletes marhahússal, gombás töltelékkel és sonkával.
Elkészítés: 3 óra
Hozzávalók 5+ főre:
a gombás réteghez:
a palacsintához:
a tálaláshoz:
Elkészítési mód:
A bélszínt megmossuk, megszárítjuk, majd alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Forró serpenyőben, kevés olajon süssük barnára mindkét oldalát. Tegyük egy nagy tányérra és még melegen kenjük meg a mustárral, majd tegyük félre, amíg kihűl.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd vajon megpirítjuk. Adjuk hozzá a megmosott, megszárított és felaprított gombát. Magas hőfokon kevergetve süssük, hogy a gomba ne engedjen ki sok vizet! Adjunk hozzá ízlés szerint ételízesítőt. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
A palacsintához a tojást verjük fel tejjel, adjunk hozzá lisztet, és keverjük ki sima tésztának. Vajon süssünk belőle mindkét oldalukon aranybarna színű vékony palacsintákat.
Bontsuk ki és terítsük ki a leveles tésztát. Fektessük rá a Pármai sonkaszeleteket. Ezután egymást fedve fektessük rá a palacsintákat, hogy az takaróként befedje a sonkákat. Kenjük rá a palacsintákat a gombát, majd helyezzük el a tészta közepén a bélszínt. Óvatosan hajtogassuk be a palacsintával és a leveles tésztával. A széleket hajtsuk vissza belülre, és nyomkodjuk be a tésztát az ujjainkkal. „Varrással” lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A tészta tetejét nem túl mélyen vágjuk be több helyen késsel. Kenjük be a tésztát a felvert tojással! Legalább félórán keresztül (vagy ha jobban átsütve szeretjük a húst, tovább) süssük 200 fokosra előmelegített sütőben! A sütő kikapcsolása után pihentetni kell a húst 5-10 percig.
Tormával tálaljuk. Jó étvágyat!
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB