Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA Wellington bélszín egy klasszikus ünnepi fogás omlós tésztában sült, ízletes marhahússal, gombás töltelékkel és sonkával.
Elkészítés: 3 óra
Hozzávalók 5+ főre:
a gombás réteghez:
a palacsintához:
a tálaláshoz:
Elkészítési mód:
A bélszínt megmossuk, megszárítjuk, majd alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Forró serpenyőben, kevés olajon süssük barnára mindkét oldalát. Tegyük egy nagy tányérra és még melegen kenjük meg a mustárral, majd tegyük félre, amíg kihűl.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd vajon megpirítjuk. Adjuk hozzá a megmosott, megszárított és felaprított gombát. Magas hőfokon kevergetve süssük, hogy a gomba ne engedjen ki sok vizet! Adjunk hozzá ízlés szerint ételízesítőt. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
A palacsintához a tojást verjük fel tejjel, adjunk hozzá lisztet, és keverjük ki sima tésztának. Vajon süssünk belőle mindkét oldalukon aranybarna színű vékony palacsintákat.
Bontsuk ki és terítsük ki a leveles tésztát. Fektessük rá a Pármai sonkaszeleteket. Ezután egymást fedve fektessük rá a palacsintákat, hogy az takaróként befedje a sonkákat. Kenjük rá a palacsintákat a gombát, majd helyezzük el a tészta közepén a bélszínt. Óvatosan hajtogassuk be a palacsintával és a leveles tésztával. A széleket hajtsuk vissza belülre, és nyomkodjuk be a tésztát az ujjainkkal. „Varrással” lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A tészta tetejét nem túl mélyen vágjuk be több helyen késsel. Kenjük be a tésztát a felvert tojással! Legalább félórán keresztül (vagy ha jobban átsütve szeretjük a húst, tovább) süssük 200 fokosra előmelegített sütőben! A sütő kikapcsolása után pihentetni kell a húst 5-10 percig.
Tormával tálaljuk. Jó étvágyat!
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB