Receptek

Wellington bélszín

A Wellington bélszín egy klasszikus ünnepi fogás omlós tésztában sült, ízletes marhahússal, gombás töltelékkel és sonkával.

Elkészítés: 3 óra

Hozzávalók 5+ főre:

a gombás réteghez:

a palacsintához:

  • 1 tojás
  • 75 ml tej
  • 3 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez

a tálaláshoz:

 

Elkészítési mód:

A bélszínt megmossuk, megszárítjuk, majd alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Forró serpenyőben, kevés olajon süssük barnára mindkét oldalát. Tegyük egy nagy tányérra és még melegen kenjük meg a mustárral, majd tegyük félre, amíg kihűl.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd vajon megpirítjuk. Adjuk hozzá a megmosott, megszárított és felaprított gombát. Magas hőfokon kevergetve süssük, hogy a gomba ne engedjen ki sok vizet! Adjunk hozzá ízlés szerint ételízesítőt. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.

A palacsintához a tojást verjük fel tejjel, adjunk hozzá lisztet, és keverjük ki sima tésztának. Vajon süssünk belőle mindkét oldalukon aranybarna színű vékony palacsintákat.

Bontsuk ki és terítsük ki a leveles tésztát. Fektessük rá a Pármai sonkaszeleteket. Ezután egymást fedve fektessük rá a palacsintákat, hogy az takaróként befedje a sonkákat. Kenjük rá a palacsintákat a gombát, majd helyezzük el a tészta közepén a bélszínt. Óvatosan hajtogassuk be a palacsintával és a leveles tésztával. A széleket hajtsuk vissza belülre, és nyomkodjuk be a tésztát az ujjainkkal. „Varrással” lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A tészta tetejét nem túl mélyen vágjuk be több helyen késsel. Kenjük be a tésztát a felvert tojással! Legalább félórán keresztül (vagy ha jobban átsütve szeretjük a húst, tovább) süssük 200 fokosra előmelegített sütőben! A sütő kikapcsolása után pihentetni kell a húst 5-10 percig.

Tormával tálaljuk. Jó étvágyat!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás