Receptek

Ünnepi amerikai palacsinta

Gyors, egyszerű és nagyon finom!

 

Ha valami különlegesebb reggelivel szeretnénk elbűvölni a szeretteinket egy hideg, téli napon, akkor az amerikai palacsinta jó választás lehet. Sokféleképpen variálható és nem igényel különleges hozzávalókat.

Ezzel a recepttel könnyű, levegős szerkezetű palacsintatésztát kapunk. A tésztához nyugodtan hozzáadhatunk egy kevés áfonyát, mielőtt kisütjük, de tálalásnál is feldobja a végeredményt, ha a méz, juharszirup és lekvár mellett, friss gyümölcsökkel tálalunk.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 135 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál Ízmester őrölt fahéj 
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 130 ml tej
  • 1 nagy tojás
  • 2 teáskanál olvasztott vaj, plusz még vaj a sütéshez

 

Elkészítés:

  • A finomlisztet szitáljuk össze a sóval és a sütőporral, valamint a barna cukorral. Egy másik tálban lazán verjük fel a tojást és keverjük hozzá a tejet és az olvasztott vajat.
  • Öntsük a tejes keveréket a liszthez, és dolgozzuk össze egy villával. Pár percig pihentessük a tésztát.
  • Közepes lángon nem tapadós bevonatú serpenyőt forrósítsunk fel, majd tegyünk bele egy kevés vajat. Miután a vaj elolvadt, egyenként egy-egy kis merőkanálnyi adag tésztát teszünk a serpenyőbe, majd addig sütjük, amíg a teteje felhólyagosodik, azután megfordítjuk és mindkét oldalán aranybarnára sütjük. (A tészta nagyon vastagnak tűnhet, de ez az ideális.) A tészta maradékát az előző módszer szerint kisütjük.
  • Tálaljuk mézzel, lekvárral, juharsziruppal és friss gyümölcsökkel. Igazán különleges ünnepi megoldás, ha tört diófélékkel és vaníliafagylalttal tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás