Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Túrógombóchoz:
Morzsához:
Epervelős öntethez:
A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a kapott masszát legalább 30 percig lefedve pihentetjük, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk, melyeket gyöngyöző vízben egy csipet sóval 6-8 percig főzünk, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Tegyük félre az elkészült gombócokat.
A vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát, majd beleforgatjuk a megfőtt gombócokat.
Az öntethez az epret a cukorral, fahéjjal és citromlével együtt összeforraljuk, majd pürésítjük botmixerrel.
Tálaljuk egy kis tejszínhabbal, pár szem friss áfonyával, mentalevéllel és egy kis porcukorral a tetején.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB