Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBMennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Túrógombóchoz:
Morzsához:
Epervelős öntethez:
A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a kapott masszát legalább 30 percig lefedve pihentetjük, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk, melyeket gyöngyöző vízben egy csipet sóval 6-8 percig főzünk, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Tegyük félre az elkészült gombócokat.
A vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát, majd beleforgatjuk a megfőtt gombócokat.
Az öntethez az epret a cukorral, fahéjjal és citromlével együtt összeforraljuk, majd pürésítjük botmixerrel.
Tálaljuk egy kis tejszínhabbal, pár szem friss áfonyával, mentalevéllel és egy kis porcukorral a tetején.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB