Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBMennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Túrógombóchoz:
Morzsához:
Epervelős öntethez:
A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a kapott masszát legalább 30 percig lefedve pihentetjük, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk, melyeket gyöngyöző vízben egy csipet sóval 6-8 percig főzünk, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Tegyük félre az elkészült gombócokat.
A vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát, majd beleforgatjuk a megfőtt gombócokat.
Az öntethez az epret a cukorral, fahéjjal és citromlével együtt összeforraljuk, majd pürésítjük botmixerrel.
Tálaljuk egy kis tejszínhabbal, pár szem friss áfonyával, mentalevéllel és egy kis porcukorral a tetején.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB