Receptek

Túrógombóc epervelővel

Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis Ízmester fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni!
 

Mennyiség: 4 adag

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

Túrógombóchoz:

  • 500 g villával áttört rögös túró
  • 1 tojás
  • 4-5 ek búzadara
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk reszelt bio citrom héja

Morzsához:

  • kb. 6 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek vaj

Epervelős öntethez:

Elkészítése:

A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a kapott masszát legalább 30 percig lefedve pihentetjük, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk, melyeket gyöngyöző vízben egy csipet sóval 6-8 percig főzünk, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Tegyük félre az elkészült gombócokat.

A vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát, majd beleforgatjuk a megfőtt gombócokat.

Az öntethez az epret a cukorral, fahéjjal és citromlével együtt összeforraljuk, majd pürésítjük botmixerrel.

Tálaljuk egy kis tejszínhabbal, pár szem friss áfonyával, mentalevéllel és egy kis porcukorral a tetején.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás