Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
A lecsó a magyar konyha egyik alapvető étele, és gyakran fogyasztják nyáron, amikor a friss zöldségek bőségesen elérhetőek.
A lecsó alapvető hozzávalói a paprika, a paradicsom és a hagyma. Ezek az összetevők adják az étel jellegzetes ízét és színét.
Bár az alaprecept egyszerű, számos változata létezik. Gyakran adnak hozzá kolbászt, szalonnát, tojást vagy rizst. A lecsó más húsokkal, például csirkével vagy sertéshússal is gazdagítható.
Mennyiség: 3-4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásos lecsó elkészítéséhez először tisztítsuk meg a vöröshagymát, és mossuk meg a paprikát és a paradicsomot is.
A zöldségeket karikákra vágjuk. Egy főzőedényben melegítsük fel az olajat, majd pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fűszereket.
Adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, paradicsomot, egy kevés vizet, majd közepes lángon lefedve pároljuk addig, amíg levet enged, kb. 15-20 percig.
Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a lecsókolbászt és főzzük további 6-8 percig, amíg a leve nagyjából elpárolog. A tojásokat verjük fel, majd öntsük folyamatos kevergetés mellett a zöldségekhez, amíg meg nem szilárdul.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB