Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA lecsó a magyar konyha egyik alapvető étele, és gyakran fogyasztják nyáron, amikor a friss zöldségek bőségesen elérhetőek.
A lecsó alapvető hozzávalói a paprika, a paradicsom és a hagyma. Ezek az összetevők adják az étel jellegzetes ízét és színét.
Bár az alaprecept egyszerű, számos változata létezik. Gyakran adnak hozzá kolbászt, szalonnát, tojást vagy rizst. A lecsó más húsokkal, például csirkével vagy sertéshússal is gazdagítható.
Mennyiség: 3-4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásos lecsó elkészítéséhez először tisztítsuk meg a vöröshagymát, és mossuk meg a paprikát és a paradicsomot is.
A zöldségeket karikákra vágjuk. Egy főzőedényben melegítsük fel az olajat, majd pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fűszereket.
Adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, paradicsomot, egy kevés vizet, majd közepes lángon lefedve pároljuk addig, amíg levet enged, kb. 15-20 percig.
Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a lecsókolbászt és főzzük további 6-8 percig, amíg a leve nagyjából elpárolog. A tojásokat verjük fel, majd öntsük folyamatos kevergetés mellett a zöldségekhez, amíg meg nem szilárdul.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB