Négysajtos tortilla
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBA lecsó a magyar konyha egyik alapvető étele, és gyakran fogyasztják nyáron, amikor a friss zöldségek bőségesen elérhetőek.
A lecsó alapvető hozzávalói a paprika, a paradicsom és a hagyma. Ezek az összetevők adják az étel jellegzetes ízét és színét.
Bár az alaprecept egyszerű, számos változata létezik. Gyakran adnak hozzá kolbászt, szalonnát, tojást vagy rizst. A lecsó más húsokkal, például csirkével vagy sertéshússal is gazdagítható.
Mennyiség: 3-4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásos lecsó elkészítéséhez először tisztítsuk meg a vöröshagymát, és mossuk meg a paprikát és a paradicsomot is.
A zöldségeket karikákra vágjuk. Egy főzőedényben melegítsük fel az olajat, majd pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fűszereket.
Adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, paradicsomot, egy kevés vizet, majd közepes lángon lefedve pároljuk addig, amíg levet enged, kb. 15-20 percig.
Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a lecsókolbászt és főzzük további 6-8 percig, amíg a leve nagyjából elpárolog. A tojásokat verjük fel, majd öntsük folyamatos kevergetés mellett a zöldségekhez, amíg meg nem szilárdul.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBKlasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBB