Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBMiután készen kapható és már csak sütni kell, ezért az egyik legnépszerűbb grillételek közé tartozik a grillkolbász. Van néhány tippünk, amivel feldobhatod az élményt és tökéletes lesz a végeredmény!
1, Sütés előtt várj, amíg a grillkolbászok szobahőmérsékletűre melegednek, szóval időben vedd ki őket a hűtőből. Ez megóvja őket attól, hogy megrepedjenek.
2, Mindig csipeszt vagy valamilyen fogót használj a kolbászok grillezésénél, ne lyukaszd ki őket villával, mert kifolyik a finom szaft! A csipesszel is óvatosan dolgozz!
3, Túl magas hőmérsékleten a kolbászok külseje megéghet, míg a belsejük nyers marad. Az ideális a mérsékelt hő. Egy közepes méretű kolbásznak azért így is kb. 10 perc szükséges oldalanként, míg elkészül.
4, Grillezés után pihentesd pár percet a kolbászokat mielőtt tálalsz, a végeredmény így lesz a legszaftosabb.
5, Dobd fel az ízeket, tekerj baconbe! Ha natúr vagy egyszerűbb ízesítésű grillezni való kolbászt vettél, akkor otthon is körbetekerheted húsos szalonnával és kisütheted úgy. A kolbászt még mielőtt becsomagolod a baconbe, megtűzdelheted sajttal, bedörzsölheted extra fűszerekkel, fokhagymával, szemes borssal.
6, És végül ne feledkezz el a tálalásról, a finom köretekről. Javasoljuk hozzá a friss salátát, kenyeret és ízletes mustárokat!
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB