Sütőben sült hal ropogós panírral
Ropogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBAz igazán finom és szaftos húsok elkészítésének titka gyakran a tökéletes pácolásban rejlik. Az Ízmester Mustáros folyékony fűszerpác pontosan ezt a tökéletességet kínálja, készen, időt és energiát spórolva. Gondosan válogatott, minőségi összetevőkből készül, hogy a sertéstarja minden rostját átjárják a finom mustáros, fűszeres aromák. A végeredmény egyenletesen ízesített, csodálatosan omlós és szaftos hús lesz, minden alkalommal.
Mennyiség: 4-6 adag
Előkészítési idő: kb. 25 perc
Sütési idő: 90 perc+20 perc
Hozzávalók:
A recept elkészítéséhez először is melegítsük elő a sütőt. Kapcsoljuk be a sütőt 165°C-ra (légkeverés sütési mód). Készítsünk elő egy nagyméretű tepsit vagy sütőedényt.
A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg, majd vágjuk félbe vagy negyedbe mérettől függően. Tegyük egy tálba, locsoljuk meg kb. 2 evőkanál olívaolajjal, ízesítsük ízlés szerint sóval, fokhagymával és egy kevés őrölt fekete borssal. Alaposan forgassuk össze.
A sertéstarját mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Öntsük a tarjára az Ízmester Mustáros folyékony fűszerpácot. Adjunk hozzá szárított fokhagymát, majd alaposan masszírozzuk bele a húsba a pácot. Hagyjuk állni legalább 15-20 percig, hogy az ízek jól átjárják. Ha van több időnk, egy napig a hűtőben pácolva még intenzívebb lesz az ízhatás!
A sütőedényt locsoljuk meg egy kevés olajjal. Terítsük szét a befűszerezett burgonyát a tepsin. A bepácolt tarjaszeleteket helyezzük rá. Fedjük le a tepsit alufóliával vagy használjunk fedeles sütőedényt. Toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 165°C-on 90 percig. Így a hús csodásan megpuhul.
Jöhet a pirítás! 90 perc után vegyük ki a tepsit, óvatosan távolítsuk el a fóliát vagy a fedőt. Emeljük a sütő hőmérsékletét 200°C-ra. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük további kb. 10 percig, amíg a hús és a burgonya enyhén megpirul.
Jó étvágyat hozzá!
Ropogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBBAranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBB