Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Az igazán finom és szaftos húsok elkészítésének titka gyakran a tökéletes pácolásban rejlik. Az Ízmester Mustáros folyékony fűszerpác pontosan ezt a tökéletességet kínálja, készen, időt és energiát spórolva. Gondosan válogatott, minőségi összetevőkből készül, hogy a sertéstarja minden rostját átjárják a finom mustáros, fűszeres aromák. A végeredmény egyenletesen ízesített, csodálatosan omlós és szaftos hús lesz, minden alkalommal.
Mennyiség: 4-6 adag
Előkészítési idő: kb. 25 perc
Sütési idő: 90 perc+20 perc
Hozzávalók:
A recept elkészítéséhez először is melegítsük elő a sütőt. Kapcsoljuk be a sütőt 165°C-ra (légkeverés sütési mód). Készítsünk elő egy nagyméretű tepsit vagy sütőedényt.
A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg, majd vágjuk félbe vagy negyedbe mérettől függően. Tegyük egy tálba, locsoljuk meg kb. 2 evőkanál olívaolajjal, ízesítsük ízlés szerint sóval, fokhagymával és egy kevés őrölt fekete borssal. Alaposan forgassuk össze.
A sertéstarját mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Öntsük a tarjára az Ízmester Mustáros folyékony fűszerpácot. Adjunk hozzá szárított fokhagymát, majd alaposan masszírozzuk bele a húsba a pácot. Hagyjuk állni legalább 15-20 percig, hogy az ízek jól átjárják. Ha van több időnk, egy napig a hűtőben pácolva még intenzívebb lesz az ízhatás!
A sütőedényt locsoljuk meg egy kevés olajjal. Terítsük szét a befűszerezett burgonyát a tepsin. A bepácolt tarjaszeleteket helyezzük rá. Fedjük le a tepsit alufóliával vagy használjunk fedeles sütőedényt. Toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 165°C-on 90 percig. Így a hús csodásan megpuhul.
Jöhet a pirítás! 90 perc után vegyük ki a tepsit, óvatosan távolítsuk el a fóliát vagy a fedőt. Emeljük a sütő hőmérsékletét 200°C-ra. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük további kb. 10 percig, amíg a hús és a burgonya enyhén megpirul.
Jó étvágyat hozzá!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB