Sütőben sült hal ropogós panírral
Ropogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak. Jellemzőjük, hogy apróra vágott húsból és zöldségekből készülnek, sűrítésük gyakran tejszínnel vagy tejföllel történik, amitől krémes, lágy állagot kapnak.
A fűszerezésük sokféle lehet, de a tárkonyos változat különösen kedvelt, mert friss, citrusos aromája tökéletesen kiemeli az alapanyagok természetes ízét. Legyen szó pulyka-, csirke- vagy borjúragu levesről, ezek a fogások mindig melegséget és otthonos hangulatot hoznak az asztalra.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A Tárkonyos pulykaraguleves elkészítéséhez a pulykamellfilét alaposan megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert meghámozzuk, majd kisebb kockákra vagy vékony karikákra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre dinszteljük. Adjuk hozzá a húst, amit közepes lángon körbepirítunk, amíg szép aranybarna színt kap.
Amint a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket is, és pár percig együtt pároljuk, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Ezután felöntjük a vízzel, majd belemorzsoljuk a tyúkhúsleves kockákat, hogy gazdagabb ízt kapjunk. Hozzáadjuk a szárított fokhagymát, a tárkonyt és a petrezselymet, majd közepes lángon főzni kezdjük. Körülbelül 20-25 perc után, amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót is, és további 5-10 percig főzzük.
Közben a tejszínt egy kis tálban elkeverjük egy merőkanálnyi forró levessel, majd folyamatos keverés mellett visszaöntjük a fazékba, hogy szép krémes állagot kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés sóval ízesítjük, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, hogy friss, üde ízt adjon a levesnek.
Még egy utolsó keverés, és már tálalhatunk is! Frissen vágott petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk. Egy forró tányér tárkonyos pulykaragu leves tökéletes választás egy hűvös napon – laktató, melengető és tele van ízekkel!
Ropogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBBAranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBB