Receptek

Tárkonyos raguleves

A ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak. Jellemzőjük, hogy apróra vágott húsból és zöldségekből készülnek, sűrítésük gyakran tejszínnel vagy tejföllel történik, amitől krémes, lágy állagot kapnak.

A fűszerezésük sokféle lehet, de a tárkonyos változat különösen kedvelt, mert friss, citrusos aromája tökéletesen kiemeli az alapanyagok természetes ízét. Legyen szó pulyka-, csirke- vagy borjúragu levesről, ezek a fogások mindig melegséget és otthonos hangulatot hoznak az asztalra.

Mennyiség: 4-6 adag

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

A Tárkonyos pulykaraguleves elkészítéséhez a pulykamellfilét alaposan megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert meghámozzuk, majd kisebb kockákra vagy vékony karikákra vágjuk.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre dinszteljük. Adjuk hozzá a húst, amit közepes lángon körbepirítunk, amíg szép aranybarna színt kap.

Amint a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket is, és pár percig együtt pároljuk, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Ezután felöntjük a vízzel, majd belemorzsoljuk a tyúkhúsleves kockákat, hogy gazdagabb ízt kapjunk. Hozzáadjuk a szárított fokhagymát, a tárkonyt és a petrezselymet, majd közepes lángon főzni kezdjük. Körülbelül 20-25 perc után, amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót is, és további 5-10 percig főzzük.

Közben a tejszínt egy kis tálban elkeverjük egy merőkanálnyi forró levessel, majd folyamatos keverés mellett visszaöntjük a fazékba, hogy szép krémes állagot kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés sóval ízesítjük, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, hogy friss, üde ízt adjon a levesnek.

Még egy utolsó keverés, és már tálalhatunk is! Frissen vágott petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk. Egy forró tányér tárkonyos pulykaragu leves tökéletes választás egy hűvös napon – laktató, melengető és tele van ízekkel!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás