Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
A ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak. Jellemzőjük, hogy apróra vágott húsból és zöldségekből készülnek, sűrítésük gyakran tejszínnel vagy tejföllel történik, amitől krémes, lágy állagot kapnak.
A fűszerezésük sokféle lehet, de a tárkonyos változat különösen kedvelt, mert friss, citrusos aromája tökéletesen kiemeli az alapanyagok természetes ízét. Legyen szó pulyka-, csirke- vagy borjúragu levesről, ezek a fogások mindig melegséget és otthonos hangulatot hoznak az asztalra.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A Tárkonyos pulykaraguleves elkészítéséhez a pulykamellfilét alaposan megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert meghámozzuk, majd kisebb kockákra vagy vékony karikákra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre dinszteljük. Adjuk hozzá a húst, amit közepes lángon körbepirítunk, amíg szép aranybarna színt kap.
Amint a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket is, és pár percig együtt pároljuk, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Ezután felöntjük a vízzel, majd belemorzsoljuk a tyúkhúsleves kockákat, hogy gazdagabb ízt kapjunk. Hozzáadjuk a szárított fokhagymát, a tárkonyt és a petrezselymet, majd közepes lángon főzni kezdjük. Körülbelül 20-25 perc után, amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót is, és további 5-10 percig főzzük.
Közben a tejszínt egy kis tálban elkeverjük egy merőkanálnyi forró levessel, majd folyamatos keverés mellett visszaöntjük a fazékba, hogy szép krémes állagot kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés sóval ízesítjük, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, hogy friss, üde ízt adjon a levesnek.
Még egy utolsó keverés, és már tálalhatunk is! Frissen vágott petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk. Egy forró tányér tárkonyos pulykaragu leves tökéletes választás egy hűvös napon – laktató, melengető és tele van ízekkel!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB