Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBNagy sláger manapság a hummusz, mert nagyon finom, egészséges és sokféleképpen variálható. Mi most egy olyan variációt mutatunk, amelyhez nem szükséges az egyébként borsos árú tahiniből bevásárolni, elég egy jó teljesítményű mixer.
Hozzávalók egy nagy adag mártogatóshoz:
• 1 konzerv konyhakész (főtt) csicseriborsó (400 g)
• ½ üveg Ízmester szárított paradicsom
• 50 ml olívaolaj
• 4 evőkanál szezámmag
• 2 evőkanál Ízmester fokhagyma granulátum
• késhegynyi Ízmester őrölt fűszerkömény
• kevés víz
• só az ízesítéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük a turmixgépbe és dolgozzuk simára, ez akár perceket is igénybe vehet. Ha a massza nagyon sűrű, akkor adjunk hozzá apránként egy kevés vizet.Csak a végén sózzuk, mert a szezámmag önmagában is sós ízt biztosít.
Tálalhatjuk krékerrel, vastagabb hasábokra vágott répával, szárzellerrel, kígyóuborkával vagy pirítóssal.
A hűtőben lefedve kb. 1 hétig eltartható.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB