Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBNagy sláger manapság a hummusz, mert nagyon finom, egészséges és sokféleképpen variálható. Mi most egy olyan variációt mutatunk, amelyhez nem szükséges az egyébként borsos árú tahiniből bevásárolni, elég egy jó teljesítményű mixer.
Hozzávalók egy nagy adag mártogatóshoz:
• 1 konzerv konyhakész (főtt) csicseriborsó (400 g)
• ½ üveg Ízmester szárított paradicsom
• 50 ml olívaolaj
• 4 evőkanál szezámmag
• 2 evőkanál Ízmester fokhagyma granulátum
• késhegynyi Ízmester őrölt fűszerkömény
• kevés víz
• só az ízesítéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük a turmixgépbe és dolgozzuk simára, ez akár perceket is igénybe vehet. Ha a massza nagyon sűrű, akkor adjunk hozzá apránként egy kevés vizet.Csak a végén sózzuk, mert a szezámmag önmagában is sós ízt biztosít.
Tálalhatjuk krékerrel, vastagabb hasábokra vágott répával, szárzellerrel, kígyóuborkával vagy pirítóssal.
A hűtőben lefedve kb. 1 hétig eltartható.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB