Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBSzárított paradicsommal töltött pulykarolád – pirított árpával
Finom melengető vacsorához illő fogás egy hűvös őszi estén. Készítsük el a hétvégén, amikor több időnk van a konyhában szorgoskodni.
Hozzávalók 4 főre:
a mártáshoz:
az árpagyöngyhöz:
Elkészítése:
Pulykarolád gombás szósszal:
A pulykamell szeleteket fa vágódeszkára tesszük, lefedjük fóliával és óvatosan kiklopfoljuk. Az így előkészített hús alá teszünk egy-egy bacon szeletet, majd a pulykamell felső részét megkenjük mustárral, megszórjuk ételízesítővel, teszünk rá szárított paradicsomot, sült hagymát, majd óvatosan feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük.
A tekercseket megforgatjuk lisztben, majd egy mélyebb falú serpenyőben olajban aranybarnára sütjük.
Elkészítjük a szószt. Egy másik serpenyőben a tisztított vajon üveges pároljuk a hagymákat, majd hozzá adjuk a gombát, felöntjük az alaplével, majd a tejszínnel. Alaposan összekeverjük és ízlés szerint ételízesítővel és csipet kakukkfűvel fűszerezzük.
Tegyük át a húsroládokat a mártásba és főzzük a húst vajpuhára. Tálalásnál kivesszük a húst a szószból, és a szószt külön kancsóban kínáljuk.
Pirított árpagyöngy:
Tegyük az árpagyöngyöt sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 30 percig 180 ° C-ra előmelegített sütőben. Ezután öntsük le az árpagyöngyöt hideg vízzel és alaposan öblítsük át.
Egy lábosban forraljunk fel 3 csésze vizet, adjuk hozzá az olajat, az árpagyöngyöt és keverjük össze. Forraljuk fel, majd gyöngyözve – lefedve főzzük 20 percig, amíg teljesen megpuhul. Ételízesítővel fűszerezzük és tálalásig a lábosban hagyjuk, hogy a megmaradt meleg miatt magában szívhasson minden folyadékot.
Ha szeretnénk szépen tálalni, merjük a főtt árpát kisebb csészékbe, töltsük meg színültig, kicsit nyomkodjuk bele, majd óvatosan borítsuk ki egy tányérra.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB