Holstein szelet
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBA főzelékek készítése és fogyasztása több szempontból is kedvező lehet. A főzelékben lévő zöldségek vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok. Ezek az összetevők támogatják az immunrendszert, segítik az emésztést, és hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez.
A főzelékek készítése nem igényel különleges konyhai felszerelést vagy szakértelmet, így bárki gyorsan és egyszerűen elkészítheti őket. A hagyományos receptek mellett számos modern változat is létezik, amelyek a különböző étrendi igényekhez is igazodnak.
A főzelékek alapanyagai szinte végtelen variációkat kínálnak: a zöldborsótól kezdve a spenóton át a sárgaborsóig rengeteg zöldségből készülhet. Emellett fűszerezésükkel, sűrítésükkel és tálalásukkal is új ízeket és textúrákat lehet elérni, így mindig változatos fogásokat hozhatunk létre.
Mennyiség: 2-4 adag
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyákat szintén meghámozzuk és kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk.
Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a sütőtök- és burgonya kockákat, a fűszereket és jól átforgatjuk őket a fűszeres hagymás alappal. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami éppen elfedi, majd belemorzsoljuk a zöldségleves kockát is. Ízlés szerint sózzuk.
Fedő alatt, közepes lángon főzzük a levest körülbelül 20-25 percig, amíg a sütőtök és a burgonya teljesen megpuhul.
Amikor a zöldségek megpuhultak, pürésítjük botmixerrel vagy turmixban, hogy sűrű, krémes állagú legyen.
Tálaljuk pirított tökmaggal! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBB