Receptek

Sütőtökfőzelék

A főzelékek készítése és fogyasztása több szempontból is kedvező lehet. A főzelékben lévő zöldségek vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok. Ezek az összetevők támogatják az immunrendszert, segítik az emésztést, és hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez.

A főzelékek készítése nem igényel különleges konyhai felszerelést vagy szakértelmet, így bárki gyorsan és egyszerűen elkészítheti őket. A hagyományos receptek mellett számos modern változat is létezik, amelyek a különböző étrendi igényekhez is igazodnak.

A főzelékek alapanyagai szinte végtelen variációkat kínálnak: a zöldborsótól kezdve a spenóton át a sárgaborsóig rengeteg zöldségből készülhet. Emellett fűszerezésükkel, sűrítésükkel és tálalásukkal is új ízeket és textúrákat lehet elérni, így mindig változatos fogásokat hozhatunk létre.

Mennyiség: 2-4 adag

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyákat szintén meghámozzuk és kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk.

Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a sütőtök- és burgonya kockákat, a fűszereket és jól átforgatjuk őket a fűszeres hagymás alappal. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami éppen elfedi, majd belemorzsoljuk a zöldségleves kockát is. Ízlés szerint sózzuk.

Fedő alatt, közepes lángon főzzük a levest körülbelül 20-25 percig, amíg a sütőtök és a burgonya teljesen megpuhul.

Amikor a zöldségek megpuhultak, pürésítjük botmixerrel vagy turmixban, hogy sűrű, krémes állagú legyen.

Tálaljuk pirított tökmaggal! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás