Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBA főzelékek készítése és fogyasztása több szempontból is kedvező lehet. A főzelékben lévő zöldségek vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok. Ezek az összetevők támogatják az immunrendszert, segítik az emésztést, és hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez.
A főzelékek készítése nem igényel különleges konyhai felszerelést vagy szakértelmet, így bárki gyorsan és egyszerűen elkészítheti őket. A hagyományos receptek mellett számos modern változat is létezik, amelyek a különböző étrendi igényekhez is igazodnak.
A főzelékek alapanyagai szinte végtelen variációkat kínálnak: a zöldborsótól kezdve a spenóton át a sárgaborsóig rengeteg zöldségből készülhet. Emellett fűszerezésükkel, sűrítésükkel és tálalásukkal is új ízeket és textúrákat lehet elérni, így mindig változatos fogásokat hozhatunk létre.
Mennyiség: 2-4 adag
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyákat szintén meghámozzuk és kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk.
Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a sütőtök- és burgonya kockákat, a fűszereket és jól átforgatjuk őket a fűszeres hagymás alappal. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami éppen elfedi, majd belemorzsoljuk a zöldségleves kockát is. Ízlés szerint sózzuk.
Fedő alatt, közepes lángon főzzük a levest körülbelül 20-25 percig, amíg a sütőtök és a burgonya teljesen megpuhul.
Amikor a zöldségek megpuhultak, pürésítjük botmixerrel vagy turmixban, hogy sűrű, krémes állagú legyen.
Tálaljuk pirított tökmaggal! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB