Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Egy igazán melegítő krémleves a hideg napokra. A sült sárgarépa édeskés, karamellás ízzel dobja fel az egyébként is lágy ízű levest. Tálaljuk tejszínnel csorgatva, pirított tökmaggal.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Ha japán sütőtököt használunk, akkor azt még hámozni sem kell, csak alaposan lemosni. A répákat megpucoljuk, hasábokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk.
Tegyük a zöldségeket egy tapadásmentes tepsire (olajozzuk vékonyan ki). Sózzuk, borsozzuk, majd süssük a zöldségeket 170 ° C-on 30 percig.
A sütési idő letelte után tegyük a zöldségeket egy lábosba, öntsük fel 400 ml forró alaplével és mixeljük krémesre. Takarékon tartsuk melegen a levest, és adjuk hozzá a tejszínt. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá alaplevet. Ízesítsük a szerecsendióval és keverjük alaposan össze.
A kész levest a pirított tökmagokkal tálaljuk.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB