Sajtburger
Egy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBBHa tengeri halat keresünk, ami nemcsak finom, de könnyen elkészíthető is, a durbincs (más néven aranydurbincs) tökéletes választás. Húsa kellemesen lágy, enyhén diós aromájú, és mivel kevés szálkát tartalmaz, azok is bátran kipróbálhatják, akik ritkábban esznek halat. A durbincs remekül viseli a sütést, párolást és grillezést is – mi most egy ropogós panírban sült verziót készítünk, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
Mennyiség: 2 adag
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
Kezdjünk is hozzá! Mossuk meg alaposan a megtisztított halat vagy halfiléket, majd sózzuk be kívül-belül minden oldalát és hagyjuk állni 15 percig. Ha letelt az idő, töröljük szárazra egy papírtörlő segítségével.
Egy kisebb tálban keverjük össze a finomlisztet, a kukoricadarát és az Ízmester Halak fűszerkeveréket.
Forgassuk meg a halat vagy a filéket ebben a száraz keverékben, hogy minden oldalukat vékony, fűszeres réteg borítsa. Ezután helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsoljuk meg enyhén olívaolajjal, vagy használjunk olajpermetet, hogy még egyenletesebb legyen a végeredmény.
Toljuk a tepsit előmelegített, 200°C-os légkeveréses sütőbe, és süssük a halakat 15 percig, majd óvatosan fordítsuk meg őket, és süssük további 10-15 percig, amíg kívül szép aranybarna és ropogós, belül pedig omlós és átsült nem lesz.
Tálaljuk friss citromgerezdekkel, salátával, párolt zöldséggel vagy akár egy fűszeres kuszkusszal – a végeredmény garantáltan a tengerparti vacsorákat idézi majd.
Egyszerű, ízletes, és nem mellesleg sokkal könnyebb, mint a klasszikus bő olajban sütött verzió. Ha pedig igazán karakteres ízvilágra vágyunk, ne feledjük: az Ízmester fűszerkeverékekkel még a legegyszerűbb halétel is új szintre lép.
Jó étvágyat hozzá!
Egy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBBAranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBB