Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Ha tengeri halat keresünk, ami nemcsak finom, de könnyen elkészíthető is, a durbincs (más néven aranydurbincs) tökéletes választás. Húsa kellemesen lágy, enyhén diós aromájú, és mivel kevés szálkát tartalmaz, azok is bátran kipróbálhatják, akik ritkábban esznek halat. A durbincs remekül viseli a sütést, párolást és grillezést is – mi most egy ropogós panírban sült verziót készítünk, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
Mennyiség: 2 adag
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
Kezdjünk is hozzá! Mossuk meg alaposan a megtisztított halat vagy halfiléket, majd sózzuk be kívül-belül minden oldalát és hagyjuk állni 15 percig. Ha letelt az idő, töröljük szárazra egy papírtörlő segítségével.
Egy kisebb tálban keverjük össze a finomlisztet, a kukoricadarát és az Ízmester Halak fűszerkeveréket.
Forgassuk meg a halat vagy a filéket ebben a száraz keverékben, hogy minden oldalukat vékony, fűszeres réteg borítsa. Ezután helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsoljuk meg enyhén olívaolajjal, vagy használjunk olajpermetet, hogy még egyenletesebb legyen a végeredmény.
Toljuk a tepsit előmelegített, 200°C-os légkeveréses sütőbe, és süssük a halakat 15 percig, majd óvatosan fordítsuk meg őket, és süssük további 10-15 percig, amíg kívül szép aranybarna és ropogós, belül pedig omlós és átsült nem lesz.
Tálaljuk friss citromgerezdekkel, salátával, párolt zöldséggel vagy akár egy fűszeres kuszkusszal – a végeredmény garantáltan a tengerparti vacsorákat idézi majd.
Egyszerű, ízletes, és nem mellesleg sokkal könnyebb, mint a klasszikus bő olajban sütött verzió. Ha pedig igazán karakteres ízvilágra vágyunk, ne feledjük: az Ízmester fűszerkeverékekkel még a legegyszerűbb halétel is új szintre lép.
Jó étvágyat hozzá!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB