Receptek

Sütőben sült hal ropogós panírral

Ha tengeri halat keresünk, ami nemcsak finom, de könnyen elkészíthető is, a durbincs (más néven aranydurbincs) tökéletes választás. Húsa kellemesen lágy, enyhén diós aromájú, és mivel kevés szálkát tartalmaz, azok is bátran kipróbálhatják, akik ritkábban esznek halat. A durbincs remekül viseli a sütést, párolást és grillezést is – mi most egy ropogós panírban sült verziót készítünk, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.

Mennyiség: 2 adag

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

Kezdjünk is hozzá! Mossuk meg alaposan a megtisztított halat vagy halfiléket, majd sózzuk be kívül-belül minden oldalát és hagyjuk állni 15 percig. Ha letelt az idő, töröljük szárazra egy papírtörlő segítségével.

Egy kisebb tálban keverjük össze a finomlisztet, a kukoricadarát és az Ízmester Halak fűszerkeveréket.

Forgassuk meg a halat vagy a filéket ebben a száraz keverékben, hogy minden oldalukat vékony, fűszeres réteg borítsa. Ezután helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsoljuk meg enyhén olívaolajjal, vagy használjunk olajpermetet, hogy még egyenletesebb legyen a végeredmény.

Toljuk a tepsit előmelegített, 200°C-os légkeveréses sütőbe, és süssük a halakat 15 percig, majd óvatosan fordítsuk meg őket, és süssük további 10-15 percig, amíg kívül szép aranybarna és ropogós, belül pedig omlós és átsült nem lesz.

Tálaljuk friss citromgerezdekkel, salátával, párolt zöldséggel vagy akár egy fűszeres kuszkusszal – a végeredmény garantáltan a tengerparti vacsorákat idézi majd.

Egyszerű, ízletes, és nem mellesleg sokkal könnyebb, mint a klasszikus bő olajban sütött verzió. Ha pedig igazán karakteres ízvilágra vágyunk, ne feledjük: az Ízmester fűszerkeverékekkel még a legegyszerűbb halétel is új szintre lép.

Jó étvágyat hozzá!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás